Locale Altele
Luni, 20 Septembrie 2021
Luni, 20 Sept 2021
Suntem fruntaşi pe ţară la fraude vamale şi înşelăciuni
Florin Răchitan  - Marti, 13 Octombrie 2009

Potrivit bilanţului de activitate al Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe ultimele nouă luni, sătmărenii continuă să fie campioni naţionali la criminalitate economico-financiară.

 

Astfel, în ceea ce priveşte numărul dosarelor trimise la Parchet în cazul unor infracţiuni de natură economico-financiară, se constată cu o creştere cu 50% a numărului acestora în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungându-se la un număr total de 1.819 cazuri, ceea ce situează judeţul Satu Mare pe primul loc la nivel naţional.

 

„Stăm bine” şi la numărul fraudelor economico-financiare constatate de poliţişti în cele nouă luni, acestea ajungând la un număr total de 1.887, ceea ce reprezintă peste 36% din totalul infracţiunilor descoperite de poliţia sătmăreană.

 

Pe categorii de infracţiuni, sătmărenii se clasează pe locul II pe ţară la fraudele vamale, locul III la falsuri, locul IV la înşelăciuni şi locul V la delapidare. La evaziune fiscală suntem cam la mijlocul clasamentului naţional, cu 122 de cazuri.

 

Majoritatea covârşitoare a celor aproape 8.000 de dosare de infracţiuni la care au lucrat poliţiştii sătmăreni în cursul acestui an au rămas cu autorii neidentificaţi, fiind soluţionate mai puţin de 1.000 din aceste cazuri.

Tags: politia  bilant  infractiuni  
1391 vizite
Distribuie pe