Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Sare de baie în loc de „praf”, în "magazinele specializate"
Sergiu Lenghel  - Vineri, 6 Noiembrie 2009

Cu tot scandalul iscat pe marginea legalizării drogurilor uşoare, cele două magazine din Satu Mare care pot fi suspectate de punerea în vânzare a unor produse de acest gen îşi vând marfa în continuare, fără probleme.

 

Tinerii sunt clienţi fideli ai acestor magazine şi, cu toate că  preţurile sunt destul de piperate, scot bani grei din buzunar pentru a trăi senzaţii tari.

Vânzătorii sunt, de fapt, patronii acestor magazine, tineri care comercializează plante etnobotanice rare.

 

Un pliculeţ de 0,25 grame, conţinând un praf fin, este vândut ca sare de baie. La cei 65 lei ceruţi pe pliculeţul pe care scrie "Magic Gold", vânzătorul declară că el nu are de unde să ştie ce efect are, însă ţine să precizeze că nu duce lipsă de clienţi amatori de acest "praf".

 

Se vând bine şi nişte pastile care duc cu gândul la extasy, numite "Diablo XXX" iar vânzătorul are grijă să le atragă clienţilor atenţia că nu ar fi indicat să ia mai multe pastile deodată, deoarece riscă să nu se mai trezească.

 

Vânzătorul mai scoate de pe raft tot felul de foiţe, blunt-uri, pipe speciale şi role, vândute la preţuri ce provoacă ameţeli. "Noi nu ne asumăm responsabilitatea în cazul în care clientul face abuz de ele şi păţeşte ceva. Noi le vindem pentru alt scop, cum ar fi aromo-terapia" - susţine patronul-vânzător.

 

Marfa este adusă tocmai din Irlanda, fiind comandată la cerere, iar potrivit celor declarate de patroni, magazinele merg bine şi pe timp de criză.

 

Comisarul-şef de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, Valentin Breban, afirmă că se aşteaptă modificarea legislaţiei, în urma căreia se va interzice comercializarea drogurilor uşoare.

 

"Noi am verificat în vara asta toate magazinele de acest tip şi am dat amenzi pentru că nu aveau afişate etichete şi în limba română. Unul din magazine a şi fost închis câteva săptămâni din această cauză. La ora actuală, proiectul de lege se află la Camera Deputaţilor, pentru a fi modificat. Până atunci, suntem cu mâinile legate" - spune şeful de la Protecţia Consumatorului.

Tags: droguri  usoare  magazine  
952 vizite
Distribuie pe