Locale Altele
Miercuri, 19 Mai 2021
Mie, 19 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ţepe la magazinele tip „Orice produs = 10, 15 sau 20 lei”
Barla Béla  - Marti, 10 Noiembrie 2009

Preţuri neafişate, produse expirate şi documente în neregulă la firmele luate la control de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Satu Mare în cursul lunii octombrie.

 

Avem toate şansele să ne umplem coşurile cu produse ale căror preţuri le aflăm doar la casierie ori să plătim mult mai mulţi bani pentru produsele de provenienţă incertă.

 

Cu toate că magazinele de tip „Orice produs =10, 15 sau 20 de lei” au mare trecere în rândul sătmărenilor, inspectorii CJPC au găsit o serie de nereguli, fapt pentru care au trecut la amenzi. 

 

În urma controalelor făcute la sfârşitul lunii trecute, nici unul dintre patronii acestor magazine nu a scăpat basma-curată. Astfel, trei dintre patroni s-au ales cu amenzi în valoare totală de 24.000 lei, iar ceilalţi doi au scăpat doar cu avertismente.

 

O parte dintre produsele expuse pe rafturi nu aveau afişate preţurile corespunzătoare fiecăruia, în condiţiile în care acestea se încadrează în categorii diferite de preţuri, astfel că exista posibilitatea să se calculeze preţuri mai mari la casierie, iar hainele scoase la vânzare nu aveau denumirea şi descrierea materialelor în limba română.

 

Aceeaşi poveste şi în cazul materialelor de construcţii. Se pare că patronii depozitelor şi magazinelor de profil nu se sinchisesc să afişeze preţurile produselor pe care le scot la vânzare. Nu odată cei care cumpără vopsele, tapet, faianţă, silicoane, bolţari ori alte produse de acest fel se trezesc că ar trebui să cunoască mai multe limbi străine pentru a citi etichetele de pe produse, fiindcă în limba română nu primesc nici o informaţie despre ele.

 

De asemenea, aproape 700 kg de materiale de construcţii, în valoare de peste 26.000 lei au fost retrase definitiv de la comercializare, după ce inspectorii CJPC au constatat că au termenele de valabilitate expirate.

 

Din cei 25 de patroni controlaţi de către inspectorii CJCP, 22 au primit amenzi ce însumează 184.000 lei iar ceilalţi trei patroni au scăpat doar cu câte un avertisment, a declarat directorul CJPC, Valentin Breban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tags: magazine  teapa  preturi  
2840 vizite
Distribuie pe