Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ucrainean arestat pentru trafic de ţigări
Poliţia de Frontieră  - Duminica, 29 Noiembrie 2009

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au ridicat în vederea confiscării 16.500 pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina. Pentru reţinerea traficanţilor, care nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical.


 

Vineri, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei, au observat o persoană care a trecut frontiera din Ucraina în România, iar la scurt timp au observat un grup de persoane care se deplasa pe aceeaşi direcţie, având asupra lor mai colete voluminoase.

 

Lucrătorii P.F. au pornit imediat în urmărirea grupului de persoane. Acestea au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă cei în cauză au ignorat somaţiile. Profitând de vegetaţia abundentă,cetăţenii au abandonat coletele şi au fugit înapoi spre teritoriul ucrainean, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând 7 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin.

 

A fost reţinută o persoană care în urma verificărilor s-a constatat că este cetăţean ucrainean, Mihailo Ivanovyci V., în vârstă de 53 de ani. De asemenea, imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene, care au reţinut alte 3 persoane implicate în activitatea infracţională, precum şi 10 baxuri de tigari.

 

La inventarierea coletelor abandonate de către persoane în apropierea frontierei, poliţiştii au constatat că în interiorul acestora se găsesc 16.500 pachete de ţigări, dintre care 15.000 pachete ţigări marca Chesterfield şi 1.500 pachete ţigări marca Viceroy, toate cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de aproximativ 71.000 lei.

 

În cauză, cetăţeanului ucrainean i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată ca probă la dosarul cauzei, urmând ca instanţa să se pronunţe cu privire la măsura confiscării. In prezent, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră sătmăreni, în colaborare cu autorităţile de frontieră din Ucraina, sub îndrumarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Satu Mare, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

Sâmbătă, 28 noiembrie, inculpatul a fost prezentat în faţa instanţei, Judecătoria Satu Mare dispunând măsura arestării preventive pe termen de 29 zile.

Tags: contrabanda  tigari  ucrainean  arestat  
2059 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Jaf armat la RDS - UPDATE