Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ucrainean arestat pentru trafic de ţigări
Poliţia de Frontieră  - Duminica, 29 Noiembrie 2009

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au ridicat în vederea confiscării 16.500 pachete de ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina. Pentru reţinerea traficanţilor, care nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical.


 

Vineri, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei, au observat o persoană care a trecut frontiera din Ucraina în România, iar la scurt timp au observat un grup de persoane care se deplasa pe aceeaşi direcţie, având asupra lor mai colete voluminoase.

 

Lucrătorii P.F. au pornit imediat în urmărirea grupului de persoane. Acestea au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă cei în cauză au ignorat somaţiile. Profitând de vegetaţia abundentă,cetăţenii au abandonat coletele şi au fugit înapoi spre teritoriul ucrainean, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând 7 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin.

 

A fost reţinută o persoană care în urma verificărilor s-a constatat că este cetăţean ucrainean, Mihailo Ivanovyci V., în vârstă de 53 de ani. De asemenea, imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene, care au reţinut alte 3 persoane implicate în activitatea infracţională, precum şi 10 baxuri de tigari.

 

La inventarierea coletelor abandonate de către persoane în apropierea frontierei, poliţiştii au constatat că în interiorul acestora se găsesc 16.500 pachete de ţigări, dintre care 15.000 pachete ţigări marca Chesterfield şi 1.500 pachete ţigări marca Viceroy, toate cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de aproximativ 71.000 lei.

 

În cauză, cetăţeanului ucrainean i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată ca probă la dosarul cauzei, urmând ca instanţa să se pronunţe cu privire la măsura confiscării. In prezent, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră sătmăreni, în colaborare cu autorităţile de frontieră din Ucraina, sub îndrumarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Satu Mare, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

Sâmbătă, 28 noiembrie, inculpatul a fost prezentat în faţa instanţei, Judecătoria Satu Mare dispunând măsura arestării preventive pe termen de 29 zile.

Tags: contrabanda  tigari  ucrainean  arestat  
1883 vizite
Distribuie pe