Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Contrabandist urmărit prin Satu Mare
Poliţia de Frontieră  - Duminica, 13 Decembrie 2009

În maşina unui tânăr care nu a oprit la semnalul poliţiştilor de frontieră au fost descoperite 7.500 pachete de ţigări provenite din magazine „duty free”. Şoferul a fost amendat cu 10.000 de lei, marfa ridicată în vederea confiscării şi autoturismul a fost reţinut de către lucrătorii vamali până la plata amenzii. De asemenea, poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe şofer cu suma de 1.500 lei.

 

Vineri, 11 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Detaşamentului Sprijin Operativ, ai Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Satu Mare şi din cadrul S.P.F. Halmeu au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contra­bandei în zona de responsabilitate a IJPF Satu Mare.

 

Pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, agenţii din cadrul Detaşamentului Sprijin Operativ au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Renault, înmatriculat în străinătate, despre care existau indicii că este implicat în traficul ilicit de ţigări.

 

Şoferul a refuzat să oprească maşina, iar poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea lui în trafic. În localitatea Mărtineşti, şoferul Renault-ului a abandonat maşina, reuşind să fugă cu un alt autoturism care-l aştepta în zonă. Imediat, însă, lucrătorii Biroului CIT al IJPF Satu Mare au oprit cel de-al doilea autoturism la ieşirea din localitatea Mărtineşti.

 

În maşina respectivă, un autoturism Audi înmatriculat în Satu Mare, se afla şi conducătorul căutat de poliţişti – Radu Ionel S., în vârstă de 25 de ani, domiciliat în municipiul Satu Mare.

 

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au efectuat ulterior controlul autoturismului marca Renault, descoperind în acesta cantitatea de 7.500 pachete de ţigări marca „Marble”, ţigări provenite din magazine de tip duty free, în valoare de aproape 32.000 lei.

 

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, care i-au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională în sumă de 10.000 lei, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii. Totodată, conducătorul auto a fost amendat de către poliţiştii de frontieră cu suma de 1.500 lei pentru că a refuzat să oprească la semnalul efectuat în trafic.

Tags: urmarire  strazi  contrabandist  
1771 vizite
Distribuie pe