Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Vodcă şi bere cu voie de la dirigă
Libertatea  - Marti, 15 Decembrie 2009
Din ciclul "Se intamplă in Romania", astăzi vă prezentăm un fapt incredibil: aproximativ 30 de elevi de clasa a VI-a şi a VII-a ai Liceului Teoretic din Negreşti-Oaş (judeţul Satu Mare), aflaţi în vacanţă la Praid, au fost lăsaţi de cadrele didactice să consume băuturi alcoolice.

S-a întâmplat luna trecută, într-un weekend, la Pensiunea “Casa Piraţilor” din Praid, judeţul Harghita.

“La un moment dat, în timpul unei petreceri organizate pentru respectivii elevi, diriginta clasei le-a dat liber copiilor la băuturi alcoolice: o bere pentru băieţi şi vodcă pentru fete. Am rămas consternat când i-am văzut...”, ne-a declarat O.V., care se afla în acel moment cazat la pensiunea sus-amintită.

Directorul şcolii îşi apără colega

“Este inadmisibil să-ţi ştii copilul în siguranţă, supravegheat de nişte cadre didactice, într-o tabără, iar acestea să-i îndemne pe elevi să consume alcool. Plus că este şi ilegal ca într-un local să se vândă băuturi alcoolice minorilor. De acum încolo, mă voi gândi de două ori înainte să-mi trimit copilul într-o excursie organizată de şcoală”, a mai spus O.V. Eva Corbaş - una dintre profesoarele care i-au îndemnat pe copii să consume alcool - susţine însă că probabil unii clienţi ai pensiunii au cumpărat băutură pentru elevii săi.

“Probabil, în anturaj au vrut să se grozăvească, e ceva specific vârstei”, a încercat să se scuze diriginta clasei. Contactat de Libertatea, directorul Liceului Teoretic Negreşti-Oaş, Gheorghe Grec, ne-a declarat: “Au fost chemaţi toţi copiii care au participat la acea excursie. Am discutat cu ei pentru a afla cum a ajuns sticla cu bere (n.r. - Libertatea i-a pus la dispoziţie directorului o singură fotografie cu unul dintre elevi bând dintr-o sticlă cu bere) asupra lor. Unul dintre băieţi mi-a spus că a băut două guri din ea şi a aruncat-o, după care a plecat în cameră să se joace pe calculator. Din poză se vede că la acea pensiune exista un loc mai retras. De acolo cred că a şi fost făcută fotografia. În opinia mea, s-a dorit mai mult alterarea imaginii instituţiei noastre”, a precizat Gheorghe Grec.
1380 vizite
Distribuie pe