Locale Altele
Duminica, 29 Ianuarie 2023
Dum, 29 Ian 2023
Hoţii din Pasul Gutâi au vrut să dea lovitura la Negreşti-Oaş
e-maramures  - Joi, 28 Ianuarie 2010

O maşină de transport valori a firmei Group for Security (G4S) a fost la un pas să fie jefuită în zona Negreşti-Oaş. Cei care au vrut să dea lovitura nu sunt nişte amatori, aceştia fiind tocmai suspecţii jafului armat din Pasul Gutâi (judeţul Maramureş) ce a avut loc la jumătatea lunii septembrie 2009.

Au fost reţinute două persoane, un cetăţean român, originar din Baia Mare, Ioan Ursuţ (51 de ani), şi un cetăţean italian, Massimo Loddo (33 de ani). Vă reamintim că cei doi au atacat în toamna trecută o maşină de transport valori, pe DN 18, plină cu bani din care urmau să se achite pensii în Maramureş.

Potrivit anchetatorilor, cei doi, împreună cu alţi suspecţi, au furat 4 milioane de lei. La jaf au participat mai multe persoane, însă doar cei doi au fost puşi sub acuzare până în cursul serii de miercuri. În momentul în care au fost prinşi de poliţişti, cei doi pregăteau un nou jaf, în judeţul Satu Mare, mai exact în zona Negreşti-Oaş.

Bărbaţii erau puşi sub urmărire de mai mult timp, însă reţinerea lor a avut miercuri, când au pornit în urmărirea unei maşini de transport valori de la aceeaşi firmă pe care se presupune ca au jefuit-o în toamna trecută. Agenţii G4S, care circulau în zona Negreşti-Oaş, au alertat poliţiştii prin 112, suspecţii fiind astfel prinşi.

B
ăimăreanul reţinut pentru jaful armat din Pasul Gutâi s-a stabilit de mai mulţi ani în Italia. Acesta este un temut infractor, care în timpul celor 20 de ani de închisoare pe care i-a făcut a reuşit să evadeze de patru ori, de trei ori din Suedia şi o dată din Italia. El a comis mai multe infracţiuni în ţară şi străinătate. Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă a celor doi pentru 29 de zile.

Tags: jaf  negresti  gutai  
2110 vizite
Distribuie pe