Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Mii de pachete de ţigări confiscate
Poliţia de Frontieră  - Duminica, 31 Ianuarie 2010

În doar câteva ore, poliţiştii de frontieră sătmăreni, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în trei autoturisme 2.400 pachete de ţigări provenite din magazine „duty free” ori cu timbru fiscal ucrainean.

 

Valoarea totală a amenzilor a fost de 20.000 de lei, marfa fiind ridicată în vederea confiscării şi autoturismele reţinute de către lucrătorii vamali până la plata amenzilor.

 

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Detaşamentului Sprijin Operativ al IJPF Satu Mare, împreună cu inspectori vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, au oprit pentru control în trafic mai multe autoturisme. În trei dintre ele au descoperit ţigări fără documente de provenienţă.

 

Spre exemplu, în localitatea Halmeu au oprit un autoturism marca Dacia, înmatriculat în Satu Mare. Maşina era condusă de Constantin G., în vârstă de 22 de ani, din Satu Mare. În portbagajul autoturismului şi pe bancheta din spate au fost descoperite mai multe cartuşe cu ţigări marca „Marble”, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

 

La sediul IJPF Satu Mare, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, descoperind în total 1.500 pachete de ţigări marca „Marble”, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 6.300 lei.

 

Conducătorul auto a fost sancţionat de către inspectorii vamali cu suma de 5.000 de lei, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

 

Câteva ore mai târziu, la ieşirea din localitatea Botiz spre Satu Mare, a fost oprit pentru control un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de Rodica Silvia C., în vârstă de 50 de ani, din Satu Mare. În portbagajul şi în aripile laterale din spate ale autoturismului, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au descoperit 540 pachete de ţigări, de diferite mărci, provenite din magazine de tip „duty free”.

 

Şi în acest caz, ţigările – în valoare de 2.268 lei – au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii vamali, conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 de lei, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

 

Tot în localitatea Halmeu, echipa de control a oprit un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Ucraina, condus de cetăţeanul ucrainean Andrii M., în vârstă de 47 de ani. În portbagajul maşinii, sub scaunele din ţară şi în uşile autoturismului au fost descoperite 360 pachete de ţigări marca Viceory, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 1.512 lei

 

Marfa a fost ridicată de către inspectorii vamali, iar maşina cetăţeanului ucrainean a fost reţinută până când persoana va achita amenda în valoare de 5.000 de lei.

Tags: tigari  confiscate  duty free  
1344 vizite
Distribuie pe