Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un contrabandist a plătit pe loc amenda de 50 de milioane
Poliţia de Frontieră  - Marti, 9 Februarie 2010

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit în două autoturisme 9.160 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, provenite din magazine „duty free”. Lucrătorii vamali i-au sancţionat contravenţional pe cei doi conducători auto cu amenzi în valoare de 15.000 de lei, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar unul dintre autoturisme a fost reţinut până la plata amenzii.

 

Luni seara, poliţiştii de frontieră din cadrul Detaşamentului Sprijin Operativ al IJPF Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

În jurul orei 20.00, pe strada Bariţiu din municipiul Satu Mare, lucrătorii P.F. au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui autoturism Volkswagen Bora, înmatriculat în Satu Mare. Deoarece şoferul nu a oprit pentru control, poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii, iar pe strada Botizului şoferul a intrat cu maşina într-o curte, încercând să scape de autorităţi.

 

În cursul nopţii, poliţiştii de frontieră au rămas în apropierea imobilului respectiv monitorizându-l, iar marţi dimineaţa l-au condus pe şoferul autovehiculului la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră pentru clarificarea situaţiei.

 

În cadrul primelor cercetări, şoferul a spus că nu a oprit la semnalul poliţiştilor de  frontieră pentru că nu i-a observat pe aceştia şi nici nu a auzit ori văzut semnalele acustice şi luminoase ale autovehiculului IJPF Satu Mare.

 

La controlul maşinii, în autoturism au fost descoperite 8.000 pachete de ţigări marca „Classic”, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 33.600 lei. Şoferul, identificat în persoana lui Viorel Ioan Z., în vârstă de 29 de ani, din Halmeu, nu a vrut să facă nicio declaraţie cu privire la provenienţa ţigărilor ori la destinaţia lor.

 

Inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au ridicat ţigările în vederea confiscării şi i-au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, reţinând autoturismul până la plata amenzii.

 

Marţi dimineaţa, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Com­par­ti­mentului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere al Sectorului P.F. Halmeu au oprit pentru control, pe strada N. Titulescu din Halmeu (la ieşirea din zona Punctului de Trecere a Frontierei) un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în judeţul Bihor.

 

Maşina era condusă de către Vlad Leonte M., în vârstă de 29 de ani, angajat la unul dintre magazinele duty-free din zona P.T.F. Halmeu.

În autoturism, poliţiştii de frontieră au descoperit 1.160 pachete de ţigări de diferite mărci, provenite din magazine duty-free, pe care şoferul susţine că le-a cumpărat de la diferite persoane pe care nu le cunoaşte şi care se aflau în apropierea punctului de frontieră.

 

Şi în acest caz, ţigările – în valoare de aproape 5.000 RON – au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii vamali, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei, amendă pe care a plătit-o pe loc.

Tags: tigari  halmeu  contrabanda  
2695 vizite
Distribuie pe