Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Şi-a buşit maşina plină cu ţigări
Poliţia de Frontieră  - Duminica, 14 Februarie 2010

Sambata dimineata, politistii de frontiera din cadrul Detasamentului Sprijin Operativ al I.J.P.F. Satu Mare au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

 

In jurul orei 08.00, la Halmeu, echipajul politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea in trafic a unui autoturism VW Passat, inmatriculat in Satu Mare.

           

Deoarece soferul nu a oprit, politistii de frontiera au pornit in urmarirea masinii, gasind autovehiculul abandonat, avariat, in curtea unui imobil de pe strada Dabolt, dupa ce lovise gardul ce imprejmuieste proprietatea respectiva a unui localnic din Halmeu.

           

Politistii de frontiera l-au identificat pe soferul autovehicului, ca fiind Attila S., in varsta de 21 ani, domiciliat pe raza judetului Satu Mare, si l-au condus la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Satu Mare, pentru clarificarea situatiei.

 

In cadrul primelor cercetari, soferul a declarat ca el este responsabil de producerea accidentului in care a fost implicat, iar toate bunurile din autoturism ii apartin.

           

Politistii de frontiera, impreuna cu lucratorii vamali, au procedat la un control amanuntit al mijlocului de transport, ocazie cu care, in autoturism au fost descoperite 10.920 pachete de tigari de diferite marci (Strand, Marble, Ashima, Fast), provenite din magazine duty free, in valoare de 45.864 lei.

           

Pentru marfa gasita in masina, soferul nu a putut prezenta documente justificative. El a declarat ca tigarile le-a primit in localitatea Halmeu, de la un cetatean ucrainean, si urma sa-i achite contravaloarea acestora dupa vanzarea lor.

           

Inspectorii vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare au ridicat tigarile in vederea confiscarii si i-au aplicat conducatorului auto o sanctiune contraventionala in valoare de 50.000 lei.

           

Totodata, in urma plangerii proprietarului imobilului din Halmeu, al carui gard a fost distrus de catre masina condusa de Attila S., politistii de frontiera i-au intocmit acestuia lucrare penala pentru savarsirea infractiunilor de distrugere si violare de domiciliu, urmand sa fie prezentat procurorilor, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Tags: masina  contrabanda  tigari  halmeu  duty free  
2026 vizite
Distribuie pe