Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Capturi de ţigări şi şpagă pentru grăniceri
Poliţia de Frontieră  - Duminica, 14 Martie 2010

Aproape 1.500 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, provenite din magazinele duty-free, au fost descoperite în două autoturisme care s-au prezentat la intrarea în ţară la PTF Halmeu. Lucrătorii vamali i-au sancţionat contravenţional pe şoferi cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, iar ţigările şi autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Vineri, 12 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în ţară Levente H., în vârstă de 22 de ani, din Oraşu Nou. Tânărul conducea un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Ungaria.

 

La intrarea în ţară, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului şi a constatat că în portbagajul autoturismului era un locaş special amenajat în care se aflau mai multe cartuşe cu ţigări.

 

În podeaua dublă a portbagajului au fost descoperite 740 de pachete de ţigări marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean în valoare de peste 3.000 de lei. Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj au ridicat ţigările în vederea confiscării, i-au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei şi au confiscat şi autoturismul.

 

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în ţară Viorel M., din Diosig, judeţul Bihor. Bărbatul conducea un autoturism marca Ford Sierra, înmatriculat în Satu Mare. La controlul de efectuat cu ocazia intrării în ţară, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a constatat că în portbagajul autoturismului – în butelia cu GPL - era un locaş special amenajat în care se aflau mai multe pachete cu ţigări.

 

După ce au desfăcut butelia cu GPL, inspectorii vamali au descoperit în aceasta 590 pachete de ţigări marca Marble provenite din magazine duty free şi 150 pachete marca LD cu timbru fiscal ucrainean.

 

Echipajul mobil din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj a ridicat ţigările în vederea confiscării, i-au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei şi au confiscat şi autoturismul.

 

O femeie din Halmeu este cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, in urma unei acţiuni concertate a poliţiştilor de frontieră sătmăreni şi ai lucrătorilor Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, sub directa coordonare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

 

Vineri, în jurul orei 16.30, doi agenţi P.F. din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Cămârzana, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Satu Mare. Maşina era condusă de Cristina P., în vârstă de 34 de ani, din Halmeu.

 

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în maşină 404 pachete de ţigări marca Viceroy, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de aproape 1.700 lei. În momentul efectuării controlului asupra autoturismului, conducătoarea auto a oferit drept mită poliţiştilor de frontieră suma de 150 euro.

 

Agenţii au anunţat conducerea Sectorului P.F. Negreşti-Oaş şi a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, care a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare.

 

În urma denunţului, in jurul orei 18.00, a fost organizat flagrantul, în timpul căruia a fost prinsă Cristina P. în timp ce oferea agenţilor poliţiei de frontieră suma de 600 lei.

 

În cauză a fost întocmită lucrare penală pe numele Cristinei P. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, fiind dispusă începerea urmăririi penale. Cercetările în acest caz continuă cu persoana în stare de libertate.

 

Tags: tigari  halmeu  spaga  
2267 vizite
Distribuie pe