Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Şi-a „răpit” copiii de la asistenta maternală
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 14 Aprilie 2010

Doi copii daţi în plasament la o asistentă maternală au dispărut din sediul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului, după ce mama lor naturală, aflată în vizită, „a ieşit puţin” cu ei în curte. Incidentul s-a întâmplat miercuri la amiază, dar până seara copiii au fost găsiţi.

 

Ciprian şi Beniamin Illes, de 3, respectiv 4 ani, au fost luaţi în urmă cu un an de lângă părinţii lor, doi cerşetori care trăiau într-un spaţiu dezafectat de sub stadionul Unio. Copiii au fost daţi în grija unei asistente maternale, Maria Papp din Ciumeşti, care i-a adus miercuri la Satu Mare, la întâlnirea periodică la care au dreptul părinţii naturali ai copiilor.

 

În timp ce funcţionarele de la Direcţia pentru Protecţia Copilului erau ocupate cu hârţogăraia, mama naturală a copiilor, Carolina, i-a scos pe micuţi din clădire şi i-a urcat într-un taxi în care îi aştepta tatăl lor natural.

 

"Asistenţii maternali vin periodic cu copiii aflaţi în plasament, iar părinţii pot să-i ducă în oraş, sunt liberi să iasă, nu îi ţinem închişi în sediu. Nu avea de unde să ştie nimeni că ea nu se va mai întoarce înapoi. Vom demara şi noi o anchetă internă” – a declarat directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Adrian Marc.

 

După ce i-au căutat toată ziua, poliţiştii i-au găsit pe cei doi copii, la orele serii, la bunica din partea mamei naturale, în satul Pelişor. Ei au fost aduşi înapoi la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi, potrivit declaraţiilor lui Adrian Marc, vor fi daţi în grija altei asistente maternale, pentru ca părinţii naturali să nu-i mai găsească.

 

Părinţilor li se va interzice să-şi mai viziteze copiii, iar autorităţile vor propune în instanţă decăderea lor din drepturile părinteşti.

1219 vizite
Distribuie pe