Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Abonamente taxi contrafăcute
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 9 Iunie 2010

Abonamente taxi la promoţie! Un taximetrist a plătit jumătate din preţul unui abonament de parcare, dar a luat ţeapă. Şoferul habar nu avea că i s-a oferit un document falsificat, astfel că la un control al Serviciului Public pentru Siguranţa Traficului s-a ales cu o amendă de 2.500 RON.

 

Taxa anuală pentru ocuparea domeniului public în staţiile taxi din Satu Mare este de 360 RON, iar dacă se achită pe câte un semestru, costă 200 RON.

De cele mai multe ori taximetriştii parchează însă total aiurea, ajungând până şi în staţia de autobuz de lângă ceasul electric, aşa cum s-a petrecut şi miercuri la amiază.

Un autoturism Volkswagen al firmei VIP Taxi este cel mai bun exemplu al şoferilor care nu ţin cont de nicio regulă, mai ales de cea a bunului simţ.

 

Cât despre taximetristul păgubit, acesta s-a dovedit a fi de bună credinţă, odată ce şi-a cumpărat un alt abonament.

"Se va adresa Tribunalului care va decide dacă scapă de amendă. Procesul verbal a fost întocmit, instanţa va stabili ce va fi mai departe. E un caz mai special, omul nu a ştiut ce cumpără. A dat 200 RON pe un abonament cumpărat de la cineva care s-a dat drept agent de-al nostru. La un control în teren l-am verificat şi am observat că abonamentul nu era eliberat din contabilitate, iar şoferul nu era înregistrat în baza noastră de date" - susţine şeful SPST, Adrian Neacşu, care a sesizat Poliţia pentru identificarea bărbatului care împarte abonamente taxi contrafăcute prin oraş.

 

De la începutul acestui an au fost aplicate opt amenzi a câte 2.500 RON fiecare pentru staţionarea taximetrelor fără abonament. SPST a iniţiat colaborarea cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice în vederea reducerii numărului de cazuri în care activitatea de tip Taxi este efectuată fraudulos.

3070 vizite
Distribuie pe