Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Contrabandă cu ţigări la Negreşti
Poliţia de Frontieră  - Joi, 24 Iunie 2010

Politistii de frontiera satmareni au descoperit, in apropierea frontierei cu Ucraina,15.000 pachete de tigari cu timbru fiscal ucrainean si au retinut in aceeasi zona o persoana care este cercetata pentru complicitate la contrabanda.

 

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Negresti-Oas au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei.

Astfel, in seara zilei de 23 iunie, in jurul orei 22.30, politistii de frontiera aflati in supravegherea frontierei au observat, la aproximativ 3.500 metri de linia de frontiera un grup de persoane care transportau colete voluminoase.

 

Actionand pentru retinerea grupului de persoane, politistul de frontiera i-a somat verbal si, deoarece acestia nu s-au supus, s-au executat focuri de arma in plan vertical. A fost retinut un cetatean ucrainean, ceilalti reusind sa se ascunda in padure, datorita terenului accidentat, impadurit si cu vizibilitate redusa.

 

Totodata, la fata locului au fost descoperite un numar de 30 de colete invelite in folie neagra, in care se aflau, in total, 15.000 pachete de tigari marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean. Valoarea tigarilor se ridica la 63.300 lei.

 

Tribunalul Satu Mare a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile impotriva cetateanului ucrainean, acuzat de savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigari. „Marfa” a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera.

 

Cercetarile in acest caz continua, atat de catre politistii de frontiera satmareni, cat si de autoritatile ucrainiene, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in acest eveniment si tragerea lor la raspundere.

 

1554 vizite
Distribuie pe