Locale Altele
Marti, 31 Ianuarie 2023
Marti, 31 Ian 2023
Pink Models – Ţeapă!!!
Sergiu Lenghel  - Marti, 13 Iulie 2010

Agenţia Pink Models World Iaşi a fost reclamată la Protecţia Consumatorului. Trei sătmăreni au depus reclamaţii la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, prin care îşi cereau banii înapoi.

O echipă din cadrul agenţiei de modele racola în pasajul pietonal "Corneliu Coposu" fete tinere, dar şi copii ai căror părinţi s-au dovedit până la urmă a fi naivi.

 

Potrivit directorului coordonator adjunct al CJPC, Valentin Breban, firma ieşeană a fost amendată cu suma de 5.000 lei, având posibilitatea ca în termen de 48 de ore să achite 1.000 lei.

Agenţia le promitea persoanelor selectate că vor ajunge să reprezinte case de modă celebre din România, însă pentru asta ele trebuiau să pozeze într-un album foto. Desigur, nu pe gratis.

 

După ce plăteau o taxă de înscriere în agenţie de 50 lei, se mai cereau alţi 800 lei pentru book-ul profesionist, ce urma să fie terminat în maxim o lună.

Pentru că din aceşti bani nu era prevăzut în contract să fie promovat clientul, s-au considerat a fi nişte clauze abuzive, doi dintre sătmărenii reclamanţi primind înapoi banii, iar cel de-al treilea caz este în curs de cercetare.

 

O reclamaţie mai puţin obişnuită a vizat o farmacie din Tăşnad, care comercializa medicamente expirate. A fost aplicată o amendă de 1.000 lei societăţii care a înfiinţat farmacia respectivă. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor, Aurelia Vulciu, ne-a declarat că nu a fost informată cu privire la "practicile" unor colegi de-ai ei, rezumându-se a spune doar că "acestea sunt SRL-uri şi e responsabilitatea lor ce medicamente vând".

 

Pentru că ne aflăm într-o perioadă în care sătmărenii merg în concediu, au fost verificate de inspectorii CJPC un număr de şapte agenţii de turism, din cele 11 câte sunt înregistrate pe raza judeţului. Spre deosebire de alte oraşe unde clienţii au fost ţepuiţi, la cele din Satu Mare nu s-au găsit prea mari nereguli.

 

Totuşi, patru agenţii de turism au primit câte un avertisment pentru că nu aveau afişat codul unic de înregistrare din care să rezulte obiectul principal de activitate, respectiv nu aveau plăcuţa cu "Telefonul Consumatorului". În perioada următoare vor fi controlate ştrandurile din judeţ, dar şi hotelurile care au bazine de înot.

11679 vizite
Distribuie pe