Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Copiii tālhari-ucigaşi din Carei au fost arestaţi
Leontina Volosciuc  - Vineri, 3 Octombrie 2008

Trei minori, care abia au intrat īn adolescenţă, au terorizat īn ultimii trei ani īntregul oraş Carei cu furturi, tālhării şi chiar un omor deosebit de grav. Aceştia au fost ieri arestaţi preventiv pentru 15 zile, fiind cercetaţi pentru faptele comise.

Se pare că aceştia au reuşit să-şi facă deja un renume īn oraş, fiindu-le atribuite cele mai cunoscute spargeri de locuinţe şi tālhării care s-au petrecut īn ultimii ani la Carei, dar cea mai īnspăimāntătoare faptă s-a īntāmplat īn 2006, cānd unul dintre ei a aprins hainele unui băiat de 16 ani, chiar īn centrul oraşului. După o lună de zile de la comiterea acestei fapte, băiatul incendiat a murit.

Numai īn vara acestui an, cei trei minori au comis 15 furturi din locuinţe şi societăţi comerciale de pe raza oraşului Carei, cauzānd un prejudiciu de 17.350 lei. Īnainte de a īmplini 14 ani, aceştia puteau să se „laude” deja cu peste 100 de fapte penale, din care 76 furturi calificate, 23 de distrugeri, 16 violări de domiciliu şi o tālhărie cu un prejudiciu de aproape 230.000 de lei. Minorii au abandonat şcoala, iar părinţii refuză să colaboreze cu poliţia.

Parchetul de pe lāngă Judecătoria Carei a emis ieri pe numele acestora ordonanţă de reţinere pentru 10 ore, iar ulterior au fost prezentaţi instanţei de Judecată, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile. Se pare că aceşti minori vor scăpa ieftin, deoarece faptele cele mai grave le-au comis pe vremea cānd īncă nu īmpliniseră 14 ani, iar legea nu īi sancţionează.

Tags: minori  talhari  ucigasi  carei  
2841 vizite
Distribuie pe