Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Fostă soție de polițist, reținută pentru trafic de influență
Ioana Gavrău  - Miercuri, 20 Octombrie 2010
Alina Ardeleanu, managerul agenției imobiliare Alexa Imob din Satu Mare, a fost reținută marți dimineața de procurorii sătmăreni pentru trafic de influență. Fosta soție a polițistului Ciprian Ardeleanu, cercetat și el pentru abuz în serviciu, este acuzată în mai multe dosare și pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În urma unei acțiuni organizate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Satu Mare, alături de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Alina Ardeleanu a fost reținută pentru 24 de ore.
 
„Este cercetată pentru trafic de influență, săvârșit în perioada mai 2010 – octombrie 2010, când a pretins și primit de la trei persoane sume de 500 și 1000 de euro, în schimbul cărora aceasta le-a promis că va interveni pe lângă un funcționar bancar care urma să le asigure angajarea în instituția respectivă“, a spus procurorul Gabriela Pop, purtătorul de cuvânt al Parhetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Conform unor surse, Alina Ardeleanu ar fi încercat să mituiască un director al BRD, însă acesteia i s-a organizat un flagrant, polițiștii obținând astfel probe pentru incriminarea ei.

Miercuri, în jurul orei 12.00, Alina Ardeleanu a fost audiată, iar după patru ore, aceasta a ieșit din Palatul de Justiție, însă fără a primi mandat de arest preventiv. Este cercetată în continuare în stare de libertate.

Pe lângă acuzația de trafic de influență, procurorii sătmăreni au de studiat 9 dosare în care Alina Ardeleanu este cercetată pentru înșelăciune, prejudiciul creat ajungând la 500.000 de euro.

Aceasta promitea sătmărenilor că le găsește apartamente la prețuri avantajoase, iar într-un final femeia se alegea cu banii, iar ceilalți doar cu paguba.
 

Doi sătmăreni s-au ales cu o ţeapă de 51.000 de euro după ce Alina Ardeleanu, reprezentanta agenţiei imobiliare, s-a angajat să pună la dispoziţia beneficiarilor proiectul tehnic cu toate documentaţiile de execuţie pentru construirea unui bloc cu trei etaje în Satu Mare.

După achiziţionarea terenului intermediat de Alina Ardeleanu, aceasta, în baza unui contract fals, cu ştampilă falsă şi cod unic de înregistrare fals, a luat toţi cei 51000 euro, iar în schimb nu le-a oferit niciun proiect. Sătmărenii așteaptă de mai bine de doi ani ca dosarul lor să ajungă pe masa judecătorilor.
 
„A stat mult timp la naftalină la poliție, apoi la procuror și sper că va ajunge și la judecători. În țara asta justiția nu este de partea celor păgubiți“, a spus Vasile Bura, unul dintre păgubiți.

Și oamenii de afaceri au căzut în capcana Alinei Ardeleanu. Un fost deputat ApR a fost țepuit de această sătmăreancă.


Fostul soț, cercetat pentru abuz în serviciu

Ciprian Ardeleanu, polițist în cadrul IPJ Satu Mare a fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2010, fiind cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

La data de 3 februarie 2009, Bodan Grigore (fost instructor auto, inculpat și el de DNA) a fost oprit în trafic de Ardeleanu Ciprian Ştefan pentru că nu acordase prioritate unui pieton angajat în traversare regulamentară şi nu a oprit autoturismul, deşi observase că este urmărit de un echipaj de poliţie.

Pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce, Bodan Grigore l-a determinat pe i Cîmpeanu Ioan, șeful Biroului Regim Permise, ca prin autoritatea pe care o are asupra subordonatului său, Ardeleanu Ciprian Ştefan, să facă presiuni asupra acestuia din urmă în sensul de a constata o altă contravenţie decât cea reală, prevăzută cu o sancţiune mai blândă.

În aceste condiţii, la aceeaşi dată, Ardeleanu Ciprian Ştefan a întocmit un proces verbal de sancţionare contravenţională a lui Bodan Grigore în care a consemnat o stare de fapt nereală şi a aplicat o sancţiune contravenţională mai blândă, nemaifiind necesară, în acest fel, suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Ciprian Ardelean, după trimiterea în judecată, a fost mutat de la Circulație la serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Satu Mare.
6218 vizite
Distribuie pe