Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Peste 40.000 de şoferi prinşi de radarele fixe în judeţul Satu Mare
Lorena Georgi  - Joi, 9 Octombrie 2008

Nu mai puţin de 42.176 şoferi au devenit “victime” ale radarelor fixe instalate în urmă cu aproximativ o lună în judeţul Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare, Camelia Borz, a declarat că majoritatea şoferilor prinşi în offside  circulau cu viteză cuprinsă între 60 şi 69,9 km la oră. Alţi 12.414 conducători auto au fost înregistraţi de radar cu viteze de la 70 la 79,9 km la oră. Numărul şoferilor care riscă să rămână fără permis de conducere deoarece au fost depistaţi de radarele fixe circulând cu peste 100 km la oră este mai mic, însă deloc de neglijat - 2.539.


Până în momentul de faţă, IPJ Satu Mare nu a aplicat sancţiunile care se impun în aceste cazuri, ceea ce înseamnă că şoferii nu au primit încă plicul alb în poştă. Totuşi, aceştia nu au motive de bucurie, întrucât sancţiunile se vor aplica în următoarele săptămâni.

În judeţul Satu Mare radarele fixe se află în localităţile Ciuperceni, Doba, Păulean, Supuru de Jos şi Supuru de Sus. Dispeceratul de supraveghere a traficului a fost inaugurat pe 10 septembrie, ca urmare a numărului mare de accidente rutiere care au avut loc în judeţ. Dispeceratul este dotat cu calculatoare pe care a fost instalat un program special ce depistează rapid proprietarul după numărul maşinii. Proprietarii maşinilor trebuie să comunice în cinci zile numele persoanei care a condus autovehiculul. Banii din amenzi intră în contul primăriilor pe raza cărora au fost prinşi şoferii indisciplinaţi, respectiv în contul firmei care administrează toată această afacere. 

Tags: soferi  prinsi  radar fix  
2813 vizite
Distribuie pe