Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Dosar penal pentru DVD-uri contrafăcute
Jandarmeria Satu Mare  - Luni, 10 Ianuarie 2011
Un bărbat de 59 de ani din Satu Mare este cercertat acum de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare după ce a fost prins de jandarmi în timp ce vindea DVD-uri contrafăcute. Acesta s-a ales cu un dosar penal și este cercetat acum pentru infracțiunea de ,,oferire spre vânzare de mărfuri-pirat”. Jandarmii au mai consfiscat țigări, dulciuri, parfumuri și produse cosmetice.

În acest sfârşit de săptămână jandarmii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea vânzărilor de mărfuri pirat, a comerţului ilicit, a traficului de ţigări şi a altor fapte de natură infracţională în pieţele din municipiu.

Duminică, în jurul orelor 10,30 în timp ce se aflau în patrulare pe raza municipiului Satu Mare, jandarmii sătmăreni au observat că în incinta ,,Pieţei de Vechituri” din municipiul Satu Mare, o persoană de sex masculin, de aproximativ 60 de ani, oferea spre vânzare discuri optice contrafăcute.

Prin extinderea cercetărilor, jandarmii l-au identificat pe Gheorghe B. în vârstă de 59 de ani din Satu Mare care oferea spre vânzare un număr de 12 bucăţi DVD-R contrafăcute. S-a luat măsura ridicării discurilor optice şi depunerea acestora la Camera de corpuri delicte a IJJ Satu Mare.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,oferirea spre vânzare de mărfuri-pirat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 139 ^ 6, alin. 2, din Legea nr. 8 din 1996, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Tot duminică, în urma acţiunilor organizate de lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, în zona Pieţei de Vechituri şi a Pieţei Someş, jandarmii au identificat mai multe persoane care au oferit spre vânzare ţigări, dulciuri, produse cosmetice şi parfumuri pentru care comercianţii nu puteau prezenta documente de provenienţă. După efectuarea cercetărilor, jandarmii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale comercianţilor în temeiul Legii 12/1990 şi au ridicat produsele în vederea confiscării.

„ Astfel de activităti preventive şi de combatere vor continua în perioada următoare şi vor avea drept scop depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine si siguranţă pentru cetăţeni“, a declarat Camelia Lucuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.

1446 vizite
Distribuie pe