Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Idilă între miliardarul clujean şi fosta şefă a Vămii Halmeu
Realitatea.net  - Joi, 10 Februarie 2011

Curtea de Apel Oradea a judecat, joi, recursul declarat împotriva măsurii de arestare preventivă dispusă de Tribunalul Satu Mare în cazul lui Liviu Florian, Ion Savu şi Ioan Romeo Niţu, anchetaţi de procurorii DNA Oradea în cazul traficului de influenţă de la Vama Halmeu. Toţi trei şi-au susţinut nevinovăţia şi neimplicarea în cazul de corupţie.

Potrivit MEDIAFAX, Liviu Florian a declarat, în faţa judecătorilor, că singura legătură pe care a avut-o cu Nicoleta Dobrescu, fostul şef al Vămii Halmeu, cea acuzată de cumpărare de influenţă şi denunţătoare în acest caz, a fost una sentimentală, nepotrivită, ţinând cont de faptul că el era căsătorit.

"Eu o cunosc pe Nicoleta Dobrescu din toamna anului 2009, făcea parte din anturajul fiicei mele. Singura mea culpă este că am avut o relaţie cu această femeie, o relaţie nepotrivită, de bărbat - femeie, nimic altceva. Eu nu i-am solicitat niciodată vreun ban. Am fost şi la restaurante, de nenumărate ori, se poate verifica, eu am achitat notele de plată. Vreau să sublinez că nu îl cunsoc nici pe şeful ANAF, nici pe şeful Vămii, nici pe ministrul din acea vreme, nici un am vreo legătură cu vreun eventual conflict, aşa cum se sugerează în opinia publică. Nici măcar nu ştiu cum arată acei oameni", a declarat Florian.

La rândul său, Ioan Romeo Niţu a recunoscut că a oferit mai multe sume de bani Nicoletei Dobrescu, însă doar la solicitarea acesteia şi pentru nevoi personale, nu cu rolul de mită.

"Mi-a cerut de mai multe ori bani şi am ajutat-o, i-am dat 500 de euro, 1.000 de euro, 3.000 de euro. Ultima oară mi-a spus că are nevoie de bani pentru că are probleme cu un dosar. I-am mijlocit, într-adevăr, împrumuturi cu dobândă. Am un cerc de prieteni printre care sunt şi persoane care oferă aşa ceva, dar nu ştiu nimic despre acuzaţiile care mi se aduc în acest dosar", a spus Niţu.

Al treilea inculpat, Ion Savu, s-a limitat să nege faptele care îi sunt puse în sarcină, spunând doar că îşi menţine declaraţiile date în faţa procurorului şi la instanţa de fond.

Curtea de Apel Oradea a menținut măsura de arest preventiv în cazul celor trei persoane. Acestea urmează să fie aduse în arestul IPJ Satu Mare.

1389 vizite
Distribuie pe