Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Percheziții și un contrabandist arestat FOTO
Ioana Gavrău  - Vineri, 8 Aprilie 2011
Procurorii sătmăreni au reușit să destructureze o rețea de contrabandiști din Satu Mare. O persoană a fost arestată pentru 29 de zile, iar cealaltă este cercetată în stare de libertate după ce în autoturismele lor au fost găsite mai multe baxuri ce conțineau țigări de proveniență ucraineană. Au avut loc și două percheziții, însă procurorii nu au găsit nimic.

Unul dintre cei mai importanți membri ai rețelei este sătmăreanul Vari Zsolt Lorand, de 26 de ani, arestat joi seara pentru 29 de zile pentru contrabandă cu țigări.

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu, inculpatul a fost supravegheat de organele de cercetare încă din luna noiembrie 2010.Vari Zsolt Lorand a fost depistat miercuri seara în trafic în timp ce conducea un autoturism marca Ford Tranzit. În autoturism erau depozitate mai multe cutii de carton, lipite cu bandă adezivă înscripționată cu numele unei mari companii distrubuitoare de piese auto din Satu Mare, iar în interior se aflau pachetele cu țigări de contrabandă. Mai mult, mașina pe care o conducea era înscripționată cu aceleași însemne în ciuda faptului că firma respectivă i-a cerut de nenumărate ori să renunțe la ele. El se folosea de această firmă pentru a-și putea acoperi marfa “, a spus Ana Rusu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

În autoturism au fost găsite 1185 pachete de țigări marca JIN LING. Procurorii au efectuat două percheziții, una la domiciliului lui Juliana Nyikora, acuzată în același dosar, respectiv la barul pe care îl administrează Vari Zsolt Lorand, Black & White, de pe strada Wolfenbuttel.


Joi, la sociatatea lui Vari Zsolt nu s-a găsit nimic, respectiv nici la Juliana acasă. În schimb, s-au găsit în mașina ei 861 de pachete de țigări de contrabandă, marfă care era cumpărată de la Vari Zsolt. Sacii cu țigările de contrabandă erau depozitate în incinta barului“, a mai spus Ana Rusu.

Și-a recunoscut fapta

Vari Zsolt și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor care au cerut arestarea lui. Joi dimineața, vecinul de peste gard al celeilalte persoane cercetate în dosar a anunțat procurorii despre existența unor pachete.


Am fost sunați în această dimineața de vecinul de lângă locuința unde s-a făcut percheziții ieri, acesta spunându-ne că în curtea lui sunt 14 baxuri . S-a constat că acele baxuri erau ale lui Vari Zsolt“, a mai spus Ana Rusu.

Contrabandistul a primit joi mandat de arest preventiv pentru 29 de zile, acesta . Conform anchetatorilor, acesta a intrat și în atenția autorităților maghiare. Țigările cumpărate din Ucraina erau aduse în Ungaria, apoi erau trecute prin Vama Petea.


3524 vizite
Distribuie pe