Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
349 pachete de țigări descoperite asupra unei sătmărence
Poliția de Frontieră  - Joi, 30 Iunie 2011
O sătmăreancă este cercetată pentru contrabandă după ce polițiștii de frontieră au descoperit asupra ei 6980 țigarete de proveniență ucraineană. Monica M. este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră sătmăreni. Pentru marfă, femeia nu a putut prezenta niciun act de proveniență.


În cursul zilei de miercuri, 30 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul Biroului CIT și al Detașamentului Sprijin Operativ, împreună cu cei de la SPF Petea, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun. În jurul orei 13.30, lucrătorii au identificat pe o stradă din municipiul Satu Mare, în dreptul unui chioșc, o persoană care tocmai scotea dintr-un garaj un colet voluminos ambalat în folie de culoare neagră.

Persoana a fost leigitimată, s-a stabilit că este vorba despre Monica M., în vârstă de 44 ani, din Satu Mare, iar în coletul respectiv avea mai multe pachete cu țigări. Femeia a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare cu marfa pe care o avea asupra sa.


În urma inventarierii coletului s-a constatat că sunt 349 pachete de țigări, din care 326 pachete marca Jin Ling provenite din magazine de tip duty free și 23 pachete marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean, toate în valoare de 1.483 lei. Pentru aceste țigări sătmăreanca nu a putut prezenta niciun document de proveniență ori din care să rezulte că a achitat taxele, impozitele și accizele datorate bugetului de stat.

1192 vizite
Distribuie pe