Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Escrocii maşinilor de cusut vechi şi-au înnoit tehnicile
Poliţia Satu Mare  - Vineri, 29 Iulie 2011
Poliţiştii sătmăreni avertizează că practicanţii de înşelăciuni cu deja celebrele maşini de cusut mecanice îşi îmbunătăţesc permanent metodele de a atrage clienţi pe care să-i lase fără bani. Un sătmărean era să cadă în capcana lor, însă a apelat în timp util la poliţişti, aceştia reuşind să identifice escrocii.


Metoda este simplă – anunţuri în presa locală din toată ţara şi numeroase afişe lipite pe stâlpi sau în diverse locuri anunţând, în numele unei firme sau persoane fizice cumpărarea unor maşini de cusut vechi, din perioada interbelică, care au o anumită serie. Preţurile oferite nu sunt deloc mici şi variază între 20.000 şi 60.000 de euro, sume numai bune de atras victime care au nevoie de bani şi sunt uşor de păcălit.


Dacă până nu demult versiunea cu care erau păcăliţi naivii suna de genul – „vă cumpărăm maşina de cusut dar numai împreună cu perechea ei, pe care o puteţi achiziţiona de la o persoană ale cărei date vi le putem furniza noi“, înşelătorii au schimbat acum metoda şi îi păcălesc pe oameni să plătească on-line sume de bani reprezentând tot felul de taxe – de autentificare, de curierat, de legalizare, de traducere autorizată.

Este şi cazul unui bărbat de 36 de ani, din Satu Mare, care era să fie înşelat, însă a apelat la poliţie, iar suspecţii au fost descoperiţi în scurt timp. Pentru a-şi vinde maşina de cusut, contra unei sume de 30.000 de euro, sătmăreanul trebuia să trimită prin mandat on-line la un oficiu poştal din judeţul Alba, suma de 650 de lei, necesară pentru autentificarea obiectului. Poliţiştii sătmăreni, în colaborare cu colegii din Alba au reuşit identificarea suspecţilor – trei bărbaţi, având vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz, însă, pentru a nu înregistra asemenea înşelăciuni, atragem atenţia cetăţenilor să manifeste vigilenţă în asemenea situaţii, să se asigure de veridicitatea datelor prezentate, precum şi asupra bonităţii persoanelor cu care intră în contact.


2119 vizite
Distribuie pe