Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Doi tineri sătmăreni, printre cei mai mari hackeri din ţară
Lorena Georgi  - Miercuri, 22 Octombrie 2008

Doi adolescenţi din judeţul Satu Mare sunt căutaţi de cei de la Crimă Organizată, fiind implicaţi în scandalul hackerilor de la Vâlcea.
 
Tinerii sunt suspectaţi că organizau licitaţii fictive pe Internet, în urma cărora au obţinut sume de sute de mii de euro, persoanele înşelate fiind din România, Austria şi SUA. În judeţele Vâlcea, Argeş, Timiş, Harghita, Caraş Severin şi Satu Mare au fost făcute  peste 40 de percheziţii, în urma cărora oamenii legii au confiscat calculatoare, laptopuri, cartele de telefon şi sume de bani.

Potrivit celor declarate pentru SM Online de şeful Centrului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Oradea, comisarul Nicolae Stamate, şi la Satu Mare s-au făcut verificări, însă cei doi băieţi căutaţi sunt dispăruţi din ţară, ajungând cel mai probabil în Ungaria. Cu toate acestea, Stamate spune că lucrătorii de la Crimă Organizată continuă cercetările şi, în plus, tinerii vor fi anchetaţi chiar şi în lipsă.

Până în prezent au fost ridicate peste 20 de persoane din Bucureşti şi alte judeţe din ţară, urmând să fie audiate. Conform unor surse judiciare, citate de Evenimentul Zilei, persoanele audiate nu ar avea legătură cu cei 20 de tineri arestaţi la Vâlcea în cazul Malware, în iunie 2008, după ce ar fi obţinut peste 400.000 de euro intrând ilegal în sisteme şi conturi bancare şi organizând licitaţii fictive pe diferite site-uri.

Tags: hackeri  satmareni  valcea  
3485 vizite
Distribuie pe