Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
UPDATE: Bătrânul accidentat de şeful de post din Culciu a murit la spital
Lorena Georgi  - Duminica, 26 Octombrie 2008

Şeful de post din Culciu Mare, Ioan Rotar, a accidentat grav sâmbătă după-amiază un bărbat de 78 de ani care circula cu bicicleta. Poliţistul se întorcea cu maşina de serviciu de la cercetarea unui eveniment, atunci când l-a lovit pe biclist.
 
La faţa locului s-a deplasat o echipă de la Poliţia Rutieră, împreună cu şeful Serviciului Rutier, Constantin Taloş, adjunctul inspectorului-şef al IPJ Satu Mare, Vlad Florentin, şi comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Liviu Tăut. Acesta din urmă a declarat că accidentul s-a petrecut din cauza faptului că bătrânul nu s-a asigurat corespunzător la un viraj la stânga şi nu a acordat prioritate maşinii de poliţie care venea din sens opus . Martorii spun însă că şeful de post Rotar a avut viteză, urmele de frână fiind în lungime de 16 m.


Deşi există suspiciuni în privinţa alcoolemiei agentului de poliţie, venită din partea rudelor victimei, etilotestul a indicat 0. La cererea reprezentanţilor mass-media de a repeta testul în prezenţa acestora, poliţiştii au refuzat să refacă procedura. În schimb, şeful de post a fost dus la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde i s-au recoltat probe de sânge, care vor fi trimise la analize abia luni. Până atunci, probele de sânge vor rămâne la Poliţie, sub sigiliu. Ioan Rotar susţine că nu a fost băut şi că regretă cele întâmplate, acesta fiind primul accident de circulaţie în care este implicat.

Între timp, victima care a fost transportată de o ambulanţă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. El a suferit un traumatism cranio-cerebral, i s-au rupt patru coaste, având şi alte leziuni interne. După câteva ore în care medicii au făcut tot ce a depins de ei pentru a salva viaţa bătrânului, inima acestuia a cedat Şeful IPJ Satu Mare, Liviu Tăut, a declarat că poliţistul Rotar va fi cercetat penal pentru fapta sa, însă încadrarea juridică va fi făcută în instanţă.

 

Tags: accident  sef post  culciu  
10304 vizite
Distribuie pe