Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Nouă africani au forţat frontiera
Poliţia de Frontieră  - Marti, 27 Decembrie 2011

Nouă cetățeni străini au fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni în momentul în care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Luni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea au fost sesizați de către paznicul unei societăți comerciale că un grup de persoane, probabil de origine afro-asiatică, se îndreaptă spre frontieră.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul sectorului au declanșat o acțiune pentru depistarea și reținerea grupului. Două ore mai târziu, la aproximativ 300 metri de linia de frontieră, ei au observat nouă persoane care se îndreptau pe jos spre teritoriul statului vecin.

 

Persoanele au fost reținute și conduse la sediul S.P.F. Petea pentru cercetări. Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre persoane cu vârste între 16 și 35 de ani, patru sunt din Tunisia, trei din Algeria, o persoană din Libia și una din Maroc.

 

Cinci dintre cetățeni s-au întâlnit în Timișoara și au hotărât ca împreună să încerce să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Au călătorit cu trenul de la Timișoara până în Baia Mare, unde s-au întâlnit cu alte patru persoane care aveau aceeași intenție.

 

Cu toții s-au îmbarcat în trei autoturisme taxi cu care au călătorit până la intrarea în localitatea Dorolț. De acolo și-au continuat călătoria pe jos, peste terenurile agricole, cu scopul de a trece ilegal frontiera din țara noastră în Ungaria, dar la 300 de metri de frontiera de stat au fost opriți de polițiștii de frontieră sătmăreni.

 

Celor nouă li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

 

De la începutul acestui an și până în prezent, alte 199 de persoane au fost implicate în cazuri ce privesc fenomenul migrației ilegale. Cele mai multe asemenea evenimente s-au înregistrat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Petea (52 de persoane). Cât privește naționalitatea persoanelor, cele mai multe au fost din Maroc (42), Algeria (36), Tunisia (17).

745 vizite
Distribuie pe