Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Pâine cu mucegai într-un supermarket
Florin Răchitan  - Marti, 7 Februarie 2012

Cea mai frapantă din cele 15 sesizări depuse de sătmăreni în ultimele două săptămâni la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului se referă la un pachet cu pâine cu mucegai găsit într-unul din supermarketurile din oraş.

Feliile de pâine cu mucegai au fost prezentate marţi, în cadrul unei conferinţe de presă de comisarul-şef Valentin Breban.

 

El a precizat că reclamantul a observat petele de mucegai abia după ce a deschis pachetul, pe care termenul de valabilitate înscris era 10 februarie.

Inspectorii OPC au verificat întregul lot de pâine pus în vânzare de supermarketul respectiv, dar nu au mai găsit alte produse expirate.

 

Totuşi, sătmăreanului i s-au returnat banii pe care i-a dat pe pachetul de pâine feliată, iar supermarketul a fost amendat cu 1.000 de lei.

 

La sfârşitul lunii ianuarie, inspectorii OPC au mai făcut controale la magazinele care vând articole de îmbrăcăminte şi accesorii pentru copii. Ei au găsit nereguli la toate cele 17 magazine controlate, retrăgând de la comercializare mărfuri în valoare totală de peste 3.000 de lei şi aplicând zece amenzi.

1166 vizite
Distribuie pe