Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
Tālharul de la farmacie a recidivat
Poliţia Satu Mare  - Duminica, 26 Februarie 2012

Tānărul de 23 de ani din Chereuşa, cercetat īn trecut pentru comiterea unei infracţiuni de tālhărie la o farmacie din Centrul Nou şi obligat la internare medicală īn cadrul Secţiei Psihiatrie, a săvārşit din nou alte două asemenea fapte penale,  apelānd la acelaşi mod de operare.

 

Astfel, tānărul a pătruns īn incinta unei farmacii şi a unui aprozar din municipiu, ameninţānd angajatele şi solicitānd sumele de bani din casa de marcat. Bărbatul nu a exercitat violenţe asupra părţilor vătămate, neavānd asupra sa arme albe.

           

La farmacie, angajata de serviciu, o femeie īn vārstă de 36 de ani, a acţionat butonul de panică, iar suspectul speriat a părăsit īn fugă incinta, fără a sustrage sume de bani sau alte bunuri.

 

Şi vānzătoarea de la aprozar, o tānără de 20 de ani,  a refuzat să īnmāneze sumele cerute, mai mult, pentru a-l īndepărta pe suspect, a folosit un spray iritant lacrimogen. Tānărul a părăsit şi această locaţie, nu īnainte de a-i smulge vānzătoarei din mānă telefonul mobil, pe care ulterior susţine că l-a aruncat īn Someş.

           

La fel ca īn cazul tālhăriei comise īn cursul anului trecut, tānărul de 23 de ani s-a predat organelor de poliţie, relatānd faptele comise. Vasile A. a fost reţinut pentru 24 de ore īn arestul Poliţiei, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lāngă Judecătoria Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă, procurorii dispunānd măsura internării la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare.

 

Tānărul va fi supus zilele următoare unei expertize medico-psihiatrice pentru a se stabili dacă acesta are discernămānt īn raport cu faptele comise, īn funcţie de concluziile medicale, instanţa dispunānd luarea unei măsură de siguranţă sau preventive faţa de acesta.

834 vizite
Distribuie pe