Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
A dispărut mâna statuii Sfintei Elisabeta
Florin Răchitan  - Luni, 21 Mai 2012

Autori necunoscuţi au tăiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mâna dreaptă a statuii de bronz a Sfintei Elisabeta, amplasată în faţa Bisericii Hildegarde de lângă Piaţa Mică.

Considerând cazul ca fiind un act de vandalism împotriva statuii unei personalităţi istorice a naţiunii maghiare, conducerea UDMR Satu Mare a depus plângere la Poliţie, iar liderii acestei formaţiuni politice au declarat că vor urmări cu atenţie sporită desfăşurarea cercetărilor.

 

„Condamnăm această infracţiune îndreptată împotriva moştenirii noastre istorice şi culturale şi sperăm că autorităţile competente îi vor găsi cât mai rapid pe vandali, iar aceştia îşi vor primi pedeapsa după merit” – a declarat primarul Iuliu Ilyes, într-un comunicat de presă al UDMR Satu Mare.

 

Totodată, cei care au depus plângerea la Poliţie nu exclud varianta furtului acestei piese de bronz de către hoţii de fier vechi, astfel că solicită Poliţiei să contacteze toate punctele de colectare a metalelor reciclabile, pentru a recupera mâna statuii Sfintei Elisabeta.

953 vizite
Distribuie pe