Locale Altele
Sambata, 19 Iunie 2021
Sam, 19 Iun 2021
540 pachete de țigări confiscate de la un sătmărean
Poliţia de Frontieră  - Joi, 31 Mai 2012

Miercuri, polițiștii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul STPF Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun.
 

 

În jurul orei 12, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Toader P., în vârstă de 61 de ani, din Odoreu.

 

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au descoperit 500 pachete de țigări marca Jin Ling, cu timbru specific magazinelor duty free Ucraina, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente legale de proveniență sau din care să rezulte achitarea taxelor legale către bugetul de stat.

 

Șoferul a declarat că a cumpărat țigările în cursul dimineții, din Odoreu, de la o persoană necunoscută. Ulterior, la domiciliul acestuia a fost efectuată și o percheziție, ocazie cu care polițiștii de frontieră au mai descoperit 40 de pachete de țigări Jin Ling cu marcaje fiscale ucrainene.

 

Întreaga cantitate de țigări – 540 pachete – în valoare de 2.327 lei, precum și mașina sătmăreanului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Toader P. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător și evaziune fiscală.

809 vizite
Distribuie pe