Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Doi hoţi „transfrontalieri” au vrut să fure din casa fostului şef al Poliţiei
Gândul  - Marti, 11 Noiembrie 2008

Doi spărgători profesionişti din Ungaria, care au la activ mai multe furturi din judeţele Satu Mare şi Sălaj, au fost prinşi de poliţiştii sătmăreni după ce au încercat o spargere şi în casa fostului şef al Poliţiei judeţului Satu Mare, colonelul Alexandru Molnar.
 
Capturarea celor doi a fost rezultatul unei operaţiuni de mari proporţii: poliţiştii sătmăreni au monitorizat stradă cu stradă, vreme de câteva săptămâni, cartierul de vile “Funcţionarilor”, după ce o serie de spargeri cu mod de operare nemaivăzut în judeţ au indicat că în zonă acţionează o bandă de spărgători care “joacă în deplasare”.

Pânda a dat în sfârşit rezultate în momentul în care o patrulă formată din doi poliţişti a observat doi indivizi mascaţi, care se pregăteau de o nouă spargere. Poliţiştii au încercat să-i reţină pe cei doi, dar, fără a se piere cu firea, hoţii i-au atacat pe agenţi şi au reuşit iniţial să fugă. Pe străzile din jur se aflau însă alţi câţiva poliţişti sub acoperire, care au intervenit rapid, imobilizându-i pe infractori. Asupra acestora s-au găsit, pe lângă arme albe, şi dispozitive folosite la topirea tocurilor de plastic ale ferestrelor tip termopan.

Topirea termopanelor - noul mod „de lucru“

Modul de operare al celor doi a fost prezentat ieri de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie IJP Satu Mare, comisarul şef Liviu Tăut. Laszlo Sztojka, de 28 de ani, şi Gyorgy Nyerlucz, de 27 de ani, amândoi din judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg, acţionau ca nişte super-profesionişti: dădeau spargerea în maxim 15 minute, după care părăseau România. Erau vizate vilele de lux care aveau o particularitate constructivă: prezenţa unor dormitoare la mansardă. Cei doi unguri dădeau spargerea noaptea, în timp ce proprietarii dormeau, bazându-se pe faptul că aceştia nu activau în dormitoare senzorii interiori de mişcare ai sistemelor de alarmă. Cu ajutorul unei mini-instalaţii pe bază de gaz, spărgătorii topeau porţiuni din tocurile ferestrelor şi le deschideau de la interior. Odată intraţi în casă, operau rapid, furând poşetele aflate pe cuier şi banii lăsaţi în hainele atârnate în cuier.

Hoţii luau apoi cheile de la maşini şi controlau autoturismele parcate în curte sau în garaj, în căutarea altor sume de bani.

Cei doi acţionau cu cagule pe faţă, foloseau mănuşi şi se deplasau la spargeri cu o maşină scumpă un WV Passat fabricat în 2007 , ca să nu trezească suspiciuni. Hoţii acţionau în Satu Mare de cel mult două ori pe lună şi evitau să fure telefoane mobile sau bunuri greu de valorificat.
 
Una dintre victimele hoţilor internaţionali a fost şi omul de afaceri din Certeze, Ghiţă Dorle, de la care au furat bani şi bijuterii în valoare totală de 15.000 de euro, iar o altă victimă ar fi putut să fie fostul comandant al Poliţiei Satu Mare, Alexandru Molnar, dacă tentativa hoţilor nu ar fi eşuat.

Poliţiştii sătmăreni spun că, judecând după modul de operare, cei doi hoţi au dat spargeri şi în judeţul Sălaj. De altfel, Laszlo Sztojka are antecedente penale, fiind condamnat pentru furturi din locuinţe şi ultraj la poliţişti. În prima fază, cei doi au fost acuzaţi de cinci spargeri, cu un prejudiciu total în valoare de peste 200.000 de lei, dar poliţiştii estimează că “artiştii” unguri au comis câteva zeci de spargeri în România în ultimii doi ani.

Tags: hoti  ungaria  prinsi  
2183 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Jaf armat la RDS - UPDATE