Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Puşcăriaşii au fost învăţaţi că nu-i frumos să-şi stâlcească nevestele în bătaie
Lorena Georgi  - Marti, 25 Noiembrie 2008

Opt deţinuţi din Penitenciarul Satu Mare au participat astăzi la o dezbatere privind violenţa, efectele acesteia pe termen scurt şi lung, precum si modul in care pot fi prevenite actele de violenţă intra sau extra-familiale.
 
Masa rotundă a fost organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Luptei Împotriva Violenţei în Familie. Din partea Organizaţiei Caritas, la dezbatere a participat asistenul social Szucs Rita, iar din partea Penitenciarului cu Regim Închis Satu Mare a fost prezent asistentul social, subinspector Mariana Pop. După ce le-au prezentat tinerilor mai multe situaţii, scenarii pe baza cărora le-au cerut să facă aprecieri personale, asistenţii sociali i-au îndemnat pe tinerii deţinuţi să-şi prezinte mesajul de Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Violenţei în Familie.

Tot astăzi, voluntarii Organizaţiei Caritas Satu Mare au împărţit panglici mov, simbolul luptei împotriva violenţei în familie. Acţiunea s-a desfăşurat în trei licee din municipiu, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară şi Grupul Şcolar Teologic Romano Catolic „Hám János”.

Tags: detinuti  campanie  violenta  
1565 vizite
Distribuie pe