Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii se-aruncă de pe Palat! Olimpia adevărată e în Liga 3
Florin Răchitan  - Sambata, 24 Iunie 2023

În ultimul meci al barajului pentru calificarea în Liga III-a, campioana județului Satu Mare, Olimpia (cea a suporterilor, nu cea a grofilor), a învins cu un scor de antrenament, 8 – 1, campioana județului Sălaj, Luceafărul Bălan.

Disputat sâmbătă pe Stadionul Someșul (fiindcă echipa campioană a județului Satu Mare nu are acces pe alte stadioane din oraș), despre meci nu se pot povesti prea multe, în condițiile în care deja la finalul primei reprize era 5 – 0 pentru sătmăreni, după ce le-au dat sălăjenilor același număr de goluri în meciul tur disputat în județul vecin.

Și-au spus cuvântul tinerețea, vigoarea fizică și ambiția jucătorilor din echipa sătmăreană, mai ales ale celor aduși din diferite colțuri ale lumii, datorită unui fler al conducerii clubului demn de selecționeri din ligi mult mai mari din campionate mult mai puternice.

Conducere formată exclusiv din suporterii care au crescut pe vechiul stadion Olimpia și și-au trăit tinerețea însoțind legendara echipă în deplasările din țară pe vremea în care aceasta evolua constant în eșaloanele superioare ale campionatului național, dar nu au abandonat-o nici când a ajuns să joace pe terenuri tip pășune de la sate.  

Această calificare, ce constituie culminarea eforturilor din ultimii 5 ani de zile, are o importanță ce depășește cu mult marginile terenului de fotbal. Olimpia suporterilor este, practic, cea mai vitregită echipă de către actuala conducere a municipiului și județului Satu Mare, care a îndurat în ultimii ani bețe în roate și opreliști greu de explicat, doar fiindcă s-a încăpățânat să meargă pe drumul propriu și să nu intre în sistemul prin care Mafia a inventat și a calificat în Liga 3, în condiții cel puțin dubioase în plină pandemie, o echipă cu același nume, inventată doar pentru a sifona bani publici.

Pentru comparație: echipa mercenarilor grofilor consumă cam jumătate din bugetul anual de aproximativ 1,4 milioane de euro de care beneficiază clubul-sifon, după modelul patentat demult de fosta echipă de baschet feminin. În același timp, echipa suporterilor a atins, practic, aceeași performanță cu o fărâmă din bugetul pe care-l sparg grofii anual pe primadonele care au avut o evoluție cel puțin ”ridicolă” în play-off-ul sezonului ce tocmai s-a încheiat. Iar la Olimpia suporterilor nu există nici măcar un leu din bani publici, întreaga finanțare fiind asigurată de sponsori adunați cu muncă asiduă de conducerea clubului.

Acum, cu siguranță, au început deja telefoanele din Palat către groparul fotbalului românesc de la Federație, cel care le-a făcut grofilor teren sintetic cu nocturnă și pistă de atletism pătrată cum nu s-a mai văzut nicăieri în lume, teren rezervat aproape exclusiv Akademiei Partium, care ar fi trebuit să aibă un adevărat complex sportiv de lux la Noroieni în urma unei mult trâmbițate investiții a Guvernului Ungariei, dar care, în actualele împrejurări, este foarte puțin probabil să se mai realizeze vreodată.

De ce se dau telefoane în disperare? Fiindcă după aceste meciuri de baraj se stabilește la nivel de Federație componența diferitelor grupe ale Ligii a III-a, iar grofii știu că dacă mercenarii lor ajung pe teren cu băieții noștri, în aceeași grupă, nu-i va mai salva nici Orban! Eventual, va trebui să apeleze la prietenul său, Putin. Dacă scapă de Prigojin! :))))))))   

11297 vizite
Distribuie pe
Olimpia Mcmxisytglsvrnu poate fi Oli
Ziaristule ti-o dam la muie si tie si la toti voluntarii olimpisti. Sunteti o clona imputita si o sa va desfintati dupa 10 etape.. aia nu aveau loc nici in liga5a la noi si tu vorbesti de ambitii... muie ziaristule si sa iti luam fam in pula
2023-06-26 12:40:47