Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grădinița „Guliver” aduce în Satu Mare un concept nou de vacanță
Grădinița „Guliver”  - Luni, 23 Iunie 2014

Pentru a veni în sprijinul părinților mult prea ocupați și pentru a putea oferi șansa unei vacanțe tuturor copiilor, indiferent de situația socială, Grădinița Guliver a gândit și a lansat ideea unei tabere de vară pentru preșcolarii instituției, dar și pentru alții care au dorit să se alăture.

Timp de o săptămână micuții grădiniței vor avea parte de diferite activități extracuriculare, de creație, distracție, relaxare și o excursie, prin care să se simtă într-o adevărată tabără. Dorim ca prin această tabără să oferim și o alternativă constructivă și educativă la provocările care apar la tot pasul în dezvoltarea copiilor.

La această activitate estivală s-au înscris 60 de copii care frecventează Grădinița Guliver,dar și din afara instituției, patru dintre pitici fiind câștigătorii tombolei care a avut loc cu ocazia acțiunii din cadrul proiectului "Curcubeul Schimbăi", din Grădina Romei, din data de 13 iunie. Copiii sunt de toate vârstele și din toate grupele grădiniței noastre. De aceștia, de desfășurarea în cele mai bune condiții a taberei și de activitățile educative se vor îngriji toate educatoarele grădiniței, în număr de 20, precum și întreg personalul auxiliar.

Tabăra de vară este gândită pentru o perioadă de o săptămână, fiecare zi fiind diferită și specială, cu un specific educativ diferit. Acest lucru nu dă ocazia celor mici să se plictisească, fiind mereu cooptați în diferite activități care să le mențină interesul treaz, dar și să se recreeze. Leagănele, piscina, locurile de joacă vin să completeze atelierele de creație, astfel încât pachetul de servicii oferit celor mici în aceste zile să fie unul complet.

Ziua de luni este dedicata cunoașterii și familiarizării cu locul taberei de vară, cu ceilalți colegi din celelalte corpuri ale grădiniței. De asemenea, copiii vor putea deja să lucreze la diferite ateliere, mai ales la cel de artă unde își vor putea confecționa măști pentru carnavalul care va avea loc vineri. Vor fi deschise și atelierele de artă tradițională, de tradiții și obiceiuri, cel de artă culinară, astfel încât cei mici să poată intra în spiritul și atmosfera taberei și a vacanței. Tot de luni, în curtea grădiniței vor poposi mai multe animale care vor fi îngrijite și hrănite de către copii.

Marți este ziua de artă tradițională. Dat fiind faptul că în 22 iunie se sărbătoresc Sânzienele, am profitat de această sărbătoare pentru a le arăta copiilor cum se trăia și se muncea pe vremea bunicilor. Prin intermediul parteneriatului cu Muzeul Județean, cei mici vor avea ocazia să vadă cum se realizează obiectele din lut, vor fi implicați la pregătirea pâinii și a cozonacilor și vor putea îmbrăca o ie tradițională.

Miercuri este o zi dedicată artei și sportului. După ce își vor confecționa costumele pentru balul de vineri, micuții vor face mișcare. Împărțiți pe echipe, se vor întrece pe diferite trase și la diferite jocuri sportive.

Joi, întregul colectiv de copiii însoțiși de educatoare vor face o excursie în zona Oașului. Aceasta are menirea de a le arăta celor mici o altă zonă a județului, de a le facilita cunoașterea de noi obiceiuri și de noi locuri, prezentate în cadrul Muzeului Satului din Negrești Oaș. Se va ajunge până la stațiunea Luna Șes, unde vom și poposi și vom lua un mic picnic în natură.

În ziua de vineri va avea loc închiderea taberei de vară, printr-o petrecere specială. Micuții se vor îmbrăca cu costumele și măștile confecționate peste săptămână și vor avea parte de o distracție cu multe surprize. Peisajul va fi completat de Albă ca Zăpada, Minnie și alte personaje de desene și de basm care vor crea un univers de poveste pentru cei mici, care îi vor picta pe față și îi vor transforma în eroii lor favoriți.

 

1504 vizite
Distribuie pe