Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vacanța în siguranță!
Poliția Satu Mare  - Joi, 23 Iunie 2022

În perioada iunie – septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare - Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității vor desfășura activități în cadrul campaniei naționale ,,Vacanță în siguranță” pentru a preveni victimizarea minorilor și pentru conștientizarea comunității sătmărene cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive.

În acest context, în tabăra organizată de către Centrul ,,ALTER EGO” , instituție aflată în subordinea DAS Satu Mare, polițiștii din structura prevenire, poliție rutieră și siguranță școlară s-au întâlnit cu elevii sătmăreni aflați în vacanță, urmărind transmiterea unor mesaje preventive, dar și sensibilizarea tinerilor, conștientizarea faptului că e mai bine să previi, decât să intervii.

Într-o atmosferă nonformală, prin organizarea unor concursuri, jocuri, simulări s-a urmărit transmiterea unor informații utile cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate pentru a fi în siguranță, cu accent pe petrecerea timpului liber, prevenirea plecărilor voluntare de la domiciliu, influența negativă a unui anturaj corespunzător și despre consecințele consumului de substanțe interzise.

Polițiștii au prezentat copiilor și ochelarii speciali care distorsionează realitatea și simulează efectele psihomotorii ale consumului de droguri și alcool, participanții având posibilitatea, prin testare, să înțeleagă mai bine efectele devastatoare ale consumului de substanțe interzise, percepția falsă a formei, spațiului, distanței și afectarea concentrării, atenției și raționamentului analitic.

Scopul acestor sesiuni preventiv – informative a vizat promovarea unui comportament social sănătos, care să conducă la prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională.

Legislația care reglementează domeniul delincvenței juvenile a fost prezentată adaptat particularităților de vârstă și individuale ale tinerilor participanți, prin exemple concrete din cazuistica instrumentată de polițiști urmărindu-se sensibilizarea și abordarea acestui  domeniu și prin prisma emoțională, a inteligenței emoționale.

Apelarea responsabilă a serviciilor de urgență, APELUL 112, dar și TELEFONUL COPILULUI  119 au constituit câteva informații reactualizate cu tinerii participanți, accentuând importanța încrederii acordate POLIȚIEI în soluționarea tuturor situațiilor problematice.

  • Ø NU NE FACEM SINGURI DREPTATE!
  • Ø NU RĂSPUNDEM LA VIOLENȚĂ CU VIOLENȚĂ!
  • Ø SIGURANȚĂ DE NOTA 10 !

sunt câteva dintre devizele propuse a fi atinse pe parcursul VACANȚEI ÎN SIGURANȚĂ!

839 vizite
Distribuie pe