Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Spectacol de teatru cu deţinuţi
Florin Răchitan  - Marti, 11 Ianuarie 2011

Un grup de cinci deţinuţi de la Penitenciarul Satu Mare, coordonaţi de regizorul Radu Botar, prezintă sâmbătă, de la ora 18, la sala Studio a Teatrului de Nord, un spectacol inedit cu care au participat şi la Festivalul naţional de teatru pentru deţinuţi, ce a avut loc la Teatrul Nottara din Bucureşti.

 

Detalii despre spectacol au fost oferite marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de regizorul Radu Botar, directorul Penitenciarului Satu Mare, Ioan Iuga, şi directorul artistic al Teatrului de Nord, Andrei Mihalache, parteneri în derularea acestui proiect experimental.

 

Spectacolul se numeşte chiar „Experimentul” şi este o adaptare a piesei lui Ion Băieşu, pus în scenă de Grupul experimental „Poarta”, botezat astfel chiar de regizorul Radu Botar, care colaborează cu cei cinci deţinuţi încă din vara anului trecut în cadrul acestui proiect bazat pe conceptul „terapiei prin arta dramatică”.

 

De-altfel, directorul Ioan Iuga a confirmat faptul că această activitate i-a schimbat decisiv în bine pe actorii amatori de la Penitenciar, iar unul dintre ei este chiar „curtat” de o şcoală de film pentru roluri în cinematografie.

 

După piesa prezentată de deţinuţi, tot în sala Studio va începe de la ora 19 one-man-show-ul lui Radu Botar, „Bufonul regelui”, pe un scenariu din texte de William Shakespeare şi Victor Eftimiu. Preţul biletului pentru ambele spectacole este 10 lei.

1821 vizite
Distribuie pe