Locale Altele
Luni, 22 Iulie 2024
Luni, 22 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Suspect de coronavirus la spitalul din Satu Mare
Florin Răchitan  - Sambata, 15 Februarie 2020

Primul caz de suspiciune cu infecție de coronavirus s-a înregistrat sâmbătă seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

Potrivit primelor informații neoficiale, este vorba despre un pacient sosit recent din Italia, unde a declarat că avut contact cu chinezi. Potrivit propriilor declarații, chinezii nu erau bolnavi, însă el prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal.

Totuși, pentru a evita orice risc, medicii de la UPU Satu Mare au luat măsurile specifice de protecție prescrise prin protocol în asemenea cazuri și au dispus transportarea și izolarea sa la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean, unde i se vor face analize suplimentare și va fi ținut sub monitorizare permanentă.

Reamintim că prima suspiciune cu infecție de coronavirus din România a fost înregistrată în urmă cu trei zile la Reșița, la un asistent medical întors recent din Germania, însă în cazul lui, după analize suplimentare, virusul nu a fost confirmat.

Tags: suspect  coronavirus  satu mare  
6229 vizite
Distribuie pe