Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
160 de butelii de aragaz retrase de la comercializare
Ioana Gavrău  - Marti, 25 Ianuarie 2011
Comisarii Oficiului pentru Protecția Consumatorului Satu Mare au retras de pe piață în perioada 5-20 ianuarie 2011 nu mai puțin de 160 de butelii de aragaz din cele 850 verificate în cadrul acțiunii tematice pe care au desfășurat-o. Șase operatori economici au fost amendați cu 20.000 lei, iar alți patru cu avertismente.

10 unități de comercializare a buteliilor de aragaz au fost controlate de comisarii OPC, multe dintre deficiente fiind legate de legalitatea funcționării operatorului.

Conform comisarului șef al OPC Satu Mare, Valentin Breban, cinci operatori nu aveau afișat Certificatul de Înregistrare la Registrul Comerțului din care să rezulte activitatea pentru care unitatea este autorizată să funcționeze.

„În urma acțiunii de control au fost sancționați șase operatori economici cu amendă în cuantum de 20.000 lei și alți patru cu avertismente. Au fost oprite de la comercializare butelii în valoare de 9.600 lei“, a spus Valentin Breban.

Scad reclamațiile la bănci

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o marți la sediul OPC Satu Mare, Valentin Breban a mai menționat că numărul reclamațiilor împotriva băncilor au mai scăzut, în primele săptămâni ale acestui an fiind înregistrate doar două.

Acest lucru se datorează Legii 288 pentru aprobarea OUG 50 care clarifică situația comisioanelor de risc. Sătmărenii ar trebui să se prezinte la unitățile bancare pentru a semna acel act adițional. În cazul în care nu se face acest lucru, contractul semnat anterior este valabil după 60 de zile“, a mai spus Valentin Breban.

Verificări la companiile aeriene

Zilnic, operatorii de zbor sunt verificați de comisarii OPC pentru a se vedea dacă drepturile pasagerilor sunt respectate. În ceea ce privește cursele de Satu Mare – București și retur, comisarii nu au identificat mari probleme.

Au fost întârzieri de o jumătate de oră, însă pasagerii au fost înștiințați așa cum prevede legea. Săptămâna trecută, cursa de dimineața de la 9 a fost amânată până la orele 16.00, iar pasagerii au fost scoși în oraș unde li s-a servit o masă caldă“, a spus Breban.
1871 vizite
Distribuie pe