Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vlad-Victor Barnaure este campion național de seniori la șah
CS Voința Satu Mare  - Luni, 5 Mai 2014

La Hotelul Continental din Târgu Mureș în organizarea Federației Române de Șah și a Clubului Sportiv „Elisabeta Polihroniade” au avut loc, în perioada 26 aprilie – 4 mai, finalele campionatelor naționale individuale de șah pentru seniori și senioare.

La seniori compețitia a fost extrem de puternică, din cei 96 de sportivi din toata țara, au fost  șase Mari Maeștri Internaționali și 13 Maestri Internaționali. Din partea Clubului Voința au participat Maestru Internațional Vlad Barnaure și președintele secției de șah Ciprian Muntean în calitate de arbitru.

După disputarea celor 11 runde în sistem elvețian, șahistul legitimat la Voința a devenit campion național, depășind în clasamentul final toată echipa AEM Timișoara (campioană națională a României și componenți ai echipei olimpice a României).

Vlad a terminat competiția neînvins acumulând 8 puncte, obținând cinci victorii la Anuța Elefterie, Nita Lucian, Dragomirescu Robin, Martian Dragos si Nevednicy Vladislav și șase remize cu Deac Bogdan, Dobre Claudiu-Cristian, Parligras Mircea, Lupulescu Constantin, Murariu Andrei si Berescu Alin.

Este o performanță unică pentru șahul sătmărean, doar regretatul Maestru Iuliu Szabo a reușit să urce pe podiumul național, obținând titlu de  vicecampion național, după o finală disputată cu Marele Maestru Victor Ciocaltea (turul s a desfasurat la Satu Mare si returul la Bucuresti) in anul 1969.

Pe locul 2 s-a situat Marele Maestru Internațional Parligras Mircea ( AEM Timișoara), iar pe locul 3 Maestru International Anton Teodor ( Medicina Timișoara) ambii obținând 8 puncte.

Sătmăreanul Szabo Attila, legitimat in prezent la CSM Baia Mare a obținut un excelent loc 16 acumulând 7 puncte.

Competiția feminină a fost câștigată de Marea Maestra Internațională Corina Peptan legitimată la CSM București care a realizat 7.5 puncte din 9 runde.

La festivitatea de premiere au participat printre alții  Marea Maestra Internațională Elisabeta Polihroniade și  președintele FR Șah Sorin Iacoban.

 

2463 vizite
Distribuie pe