Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victorie acasă la campioane!
Cristian Tudor  - Duminica, 15 Martie 2009

Parcursul incredibil din retur al baschetbalistelor de la CSM a continuat sâmbătă la Arad, unde sătmărencele au bifat poate cel mai important şi prestigios succes de la înfiinţare: au învins campioana en-titre chiar la ea acasă!

A fost un meci foarte important pentru fetele noastre, care îşi păstrează intacte şansele pentru a ocupa locul 5 după încheierea sezonului regulat, dar şi-au deschis o „portiţă” şi pentru locul 4. Mai sunt trei etape şi totul se joacă încă…

 

Ambiţie şi determinare maximă au fost cuvintele de ordine pe care antrenorul Dan Fleşeriu le-a insuflat jucătoarelor lui, care la rândul lor au răspuns perfect şi au etalat o maturitate în joc absolut încântătoare.

Practic, în afara primelor 5 minute din sfertul doi, CSM-ul a condus tot meciul, beneficiind din nou de eficacitatea trio-ului Graham – Pop – Czukor, de neoprit în ultima vreme. A fost 15-14 după primul sfert, 37-28 la pauză, 54-48 după trei sferturi şi 73-65 pentru sătmărence la final, iar victoria nu a putut fi pusă la îndoială, deşi a existat un moment psihologic defavorabil în minutul 32, când Adriana Pricop a fost sancţionată pe nedrept cu un fault antisportiv şi corect cu un fault tehnic pentru proteste, iar gazdele au beneficiat de patru aruncări libere şi posesia mingii la 56-52 pentru ale noastre. Nu au profitat însă, iar finalul de meci a fost din nou bun pentru CSM, superioară la toate capitolele, şi în special la procentajul de la trei puncte şi la cel de aruncări libere.

De remarcat cele 10 din 10 şi respectiv 9 din 9 „libere” marcate de Claudia Pop, respectiv Cherrise Graham, cifre absolut lăudabile în condiţiile unui joc cu miză foarte mare.

 

Au marcat pentru CSM Satu Mare: Pop 19 puncte 11 recuperări , Graham 18 puncte 7 recuperări şi 7 pase decisive , Czukor 17 puncte 4 recupărări , Pricop 8 puncte, Urse 5 puncte, Drăgoescu 5 puncte, Nemeş 1 punct.

 

Celelalte rezultate ale etapei a 23-a a primei divizii:


CSS LMK Sfântu Gheorghe – BC Teleorman Alexandria  77-71,

SCM Craiova – Sportul Studenţesc  89-52,

Olimpia Bucureşti – „U” Trustul Cre  68-64,

MCM Targoviste – CSM Oradea  77-40,

Politehnica Iaşi – CET Govora  45-58,

Rapid Bucureşti – Universitatea Albia Iulia 20-0 Alba Iulia s-a retras din campionat .

Tags: baschet  victorie  arad  campioane  
2816 vizite
Distribuie pe