Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Eurogolul lui Onicaș a adus victoria Olimpiei
Veronica Hodas  - Sambata, 3 Septembrie 2016

Olimpia Satu Mare a obținut trei puncte importante în etapa a V-a a Ligii a II-a la fotbal. „Galben-albaștrii” au învins, pe teren propriu, formația Luceafărul Oradea cu scorul de 1-0 (0-0). Lovitura de start a partidei a fost dată de campioana olimpică Simona Pop.




Partida de astăzi de pe Stadionul Olimpia a fost una fără prea multe ocazii, primele șuturi pe poartă ale lui Faur (min 41) și Muntean (min 42) au avut loc cu câteva minute de finalul primei reprize, dar balonul a ajuns de fiecare dată în brațele lui Goia. Astfel că scorul la pauză a rămas neschimbat, 0-0.




În mitanul secund s-a schimbat puțin situația în teren. Centralul Dan Florin Dreve a împărțit cartonașele galbene jucătorilor sătmăreni ca pâinea caldă. Au fost și două mai speciale, vorbim de două cartonașe roșii, primul l-a văzut Muntean (min 55) pe motiv că l-a faultat pe Balea.





Și pentru că bihorenii nu au putut înscrie nici dacă Olimpia a rămas în zece oameni, Roșu (min 63) a trimis balonul din 6 metri peste transversală, centralului i s-a părut că Pop (min 75) a făcut simulare și i-a dat al doilea cartonaș galben și a fost eliminat pentru cumulul de cartonașe, astfel formația noastră a jucat în nouă.

Oaspeții au avut doi oameni în plus au încercat să facă presiune la poarta gazdelor, dar portarul sătmărean Anca-Trip Iulian nu a permis ca balonul să intre în poarta lui. Dacă e să-l menționăm pe Goia, portarul celor de la Luceafărul, acesta a ținut să le spună fotoreporterilor prezenți la meci că jucătorii noștri sunt nervoși acum din cauza arbitrului și „ar face bine să joace fotbal că nu joacă nimic”, iar alt jucător al bihorenilor a strigat „că aici e circ”.





Păi cum să nu fie circ dacă au fost eliminați poate pe nedrept doi dintre jucătorii Olimpiei, iar antrenorul Bogdan Andone a fost trimis în tribună (min 90+2) deoarece a făcut mai multe proteste la adresa arbitrului.





Victoria „galben-albaștrilor” a fost una muncită și meritată. După un atac al oaspeților, balonul a ajuns la Onicaș (min.90+4) care a profitat de faptul că Goia a ieșit din poartă și a  înscris un eurogol de la 45 metri și cele trei puncte puse în joc au rămas la Satu Mare.

Olimpia: Anca-Trip - Ciul, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) - Onicaş, Krausz (70 Rus) – Villand (46 Ludușan (85 Bura) ), V. Pop, D. Muntean – Faur.




Luceafărul: Goia – Nogo (66 Feher), Fl. Ilie, Hlinca, I. Ban - D. Lukacs - C-tin. Roşu (cpt.) (83 Balla), Ţegle, Sg. Moga (77 Cigan), Balea – Arnăutu.

La finalul partidei, antrenorul formației Luceafărul Oradea, Erik Lincăr, a declarat că arbitrajul a fost unul cât se poate de corect, iar în ceea ce privește jocul golul luat este unul rușinor. „Cred că a fost un joc echilibrat. În prima repriză și în a doua am avut și noi situații foarte bune de a marca, dar nu am reușit să deschidem scorul. E greu dacă nu bagi mingea în poartă să reușești să și câștigi o partidă. Nu știu de ce presiunea asta pe arbitrii că mi s-a părut un arbitraj care a fost corect, la primul roșu a dat cu cotul jucătorul advers și nu știu de ce presiunea asta. Dar din păcate și cu doi jucători în plus, nu am mai avut luciditate, asta mă pune pe gânduri și îmi dau seama că ne lipsește încredea la care va trebui săptămîna aceasta să lucrăm foarte mult. Golul pe final, regretabil, e rușinos pentru echipa noastră, dar printr-o victorie săptămâna viitoare sper să spălăm această rușine.”

În ceea ce-l privește pe antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone, acesta nu a dorit să comenteze nimic și a adresat doar o întrebare „Nu vreau să mai intru în alte detalii și polemici, dar ce ar trebui să fac eu și echipa mea ca să fim arbitrați corect?. Nu vreau să mă ajute nimeni, nu am nevoie de nici un ajutor, dar vreau să fiu arbitrat corect”.

Pentru jucătorii sătmăreni meciul a fost greu. „Meciul din teren l-am simțit greu. După cele două eliminări am făcut risipă mare de efort. La echipă se vede o schimbare de atitudine, de dorință și o așezare mult mai bună, e multă muncă și sacrificiu, spirit de echipă și astea toate gândite de domnul profesor Andone ne face să câștigăm. Nu avem valori individuale și asta s-a văzut și astăzi, după eliminări, execuția fantastică a lui Onicaș...”, a spus Bogdan Faur.

Nici portarul Anca-Trip nu a avut o muncă ușoară astăzi. „A fost un meci foarte greu, eu așa l-am văzut din spate. Toată presiunea s-a revărsat pe mine, dar până la urmă am reușit să învingem și asta e cel mai important. Cele trei puncte.”

Olimpia Satu Mare va juca următorul meci sâmbătă, 10 septembrie, în deplasare la CS Afumați.

Tags: olimpia satu mare  luceafarul oradea  etapa v  liga 2  victorie  
2950 vizite
Distribuie pe