Locale Altele
Vineri, 20 Iulie 2018
Vin, 20 Iul 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bal mascat la Biblioteca Județeană Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Miercuri, 15 Februarie 2017

Biblioteca Județeană Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și Școala Gimnazială Nr. 10, organizează vineri, 17 februarie, cu începere de la ora 1000, un eveniment care aduce în prim-plan sărbătoarea Fărșangului.

Evenimentul inițiat de către bibliotecarii Secției de împrumut pentru copii se va desfășura în Sala Multimedia și va reuni mai multe activități specifice acestei sărbători populare precum: confecționarea măștilor de carnaval, prezentarea îmbrăcămintei, dar și o serbare pusă în scenă de către elvi ai Școlii Gimnaziale Nr. 10 pentru cei peste 30 de copii autiști de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă.

La final, toți participanții vor degusta gogoși, dulciurile specifice Fărșangului, pregătite cu mare drag de către bibliotecara Veres Erzsebet, inițiatoarea și coordonatoarea evenimentului.

Fărşangul este un obicei tradiţional al comunităţii maghiare împrumutat de la saşii transilvăneni, originea sa regăsindu-se cu peste două secole în urmă, prilej de a îndepărta spiritele malefice şi întunecate, un mod prin care se sugerează sfârşitul mult aşteptat al iernii.

Este o sărbătoare a măştilor ce înfăţişează o altă realitate în care tot ceea ce este firesc şi normal se anulează, lăsând loc exagerărilor.

„Dacă în trecut Fărșangul a reprezentat inițial drept o sărbătoare care are rolul de a marca trecerea de la iarnă la primăvară, în zile noastre carnavalul organizat pentru a marca această sărbătoare devine misterios, fascinant și colorat. Este un amestec de tradiție, distracție și istorie, iar noi dorim să le transmitem aceste valori tuturor participanților la eveniment. Motivul măștilor se va regăsi și într-o expoziție de fotografii organizată în cadrul Secției de împrumut pentru copii.”, a declarat bibliotecara Veres Erzsebet.

 

Tags: bal mascat  sarbatoare farsagului  biblioteca judeteana  
465 vizite
Distribuie pe

Fetele de la Palatul Copiilor Satu Mare, campioane naționale la concursul ”Prietenii Pompierilor”
Sambata, 14 Iulie 2018
Pe Arena "Ion Țiriac" din Brașov s-a desfășurat sâmbătă etapa națională a Concursului...   continuare

Cupa Luna Șes-Viteză pe Traseu Montan, sâmbătă, la Luna Șes
Marti, 10 Iulie 2018
ACR Sucursala Satu Mare și CS A-K Riders Satu Mare cu sprijinul Primăriei Negrești Oaș și Consiliul Județean Satu Mare...   continuare

Concurs de crossfit, sâmbătă, la Satu Mare
Vineri, 6 Iulie 2018
Sâmbătă, 7 iulie, la Satu Mare va avea loc concursul de crossfit „CrossFit Summer Games”.   continuare

Rezultate frumoase obținute la sportivii sătmăreni la Campionatul Național de Judo U-13
Luni, 25 Iunie 2018
Pentru prima data în istoria județului nostru, Satu Mare a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute finala Campionatului Național de Judo U-13.   continuare

Satu Mare găzduiește, în premieră, finala Campionatului Națională de Judo U-13
Miercuri, 20 Iunie 2018
Pentru prima data în istoria județului nostru, Satu Mare găzduiește în week-end, finala Campionatului Național de Judo U-13.   continuare