Locale Altele
Miercuri, 26 Septembrie 2018
Mie, 26 Sept 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rezultate deosebite ale şahiştilor sătmăreni la Campionatul European de Juniori
Cristian Tudor  - Vineri, 11 Septembrie 2009

Staţiunea italiană Fermo, situată la Marea Adriatică, a găzduit în perioada 31 august - 9 septembrie Campionatul European pentru Juniori/Junioare la şah.

 

Nu mai puţin de 46 de ţări şi-au trimis reprezentanţi la cea mai importantă competiţie continentală  juvenilă  a “sportului minţii”.

 

Satu Mare a fost reprezentat la această competiţie de Doroş Radu, la categoria 14 ani, de la LPS Satu Mare, legitimat şi la UNIO Satu Mare şi Hajbok Robert, la categoria 16 ani, de la UNIO Satu Mare.

   

Radu Doroş, care este antrenat  de maestrul internaţional sătmărean Cătălin Ardelean, a făcut un concurs foarte bun, a acumulat 7 puncte din 9 partide, reuşind să se situeze pe locul 4, cu acelaşi punctaj cu medaliatul cu bronz şi la doar o jumătate de punct diferenţă de campion.

 

Acest rezultat este unul deosebit dacă ţinem cont că au participat 122 jucători dintre cei mai buni din Europa la această grupă de vârstă. Radu a obţinut, de altfel, cel mai bun rezultat al delegaţiei României.

 

Trebuie amintit  şi sprijinul de care s-a bucurat Radu de-a lungul timpului de la cluburile sătmărene LPS şi UNIO, de la antrenorii Pall Zoltan, Dumitrascu Constantin, Levay Sorin, de la profesoara Bogdan Tamara, de la antrenorii de la lotul national, dar şi de marele aport, din toate punctele de vedere, al familiei.

  

Robert Hajbok, care este pregătit de marele maestru bucurestean Vlad Jianu, a obţinut un onorabil loc 23 din 100 de participanţi în grupa de 16 ani. Startul mai ezitant l-a împiedicat să obţină o clasare mai apropiată de propriile aspiraţii, însă rezultatele din ce în ce mai bune din ultima perioadă ne dau speranţa unor viitoare mari succese.

Tags: radu doros  sah  europene  juniori  
992 vizite
Distribuie pe

Nadia Comăneci la reinaugurarea unei săli de gimnastică
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Național Lia Manoliu și-a schimbat miercuri denumirea în „Sala Nicolae Vieru”...   continuare

Super-concurs de Streetball 3x3 la Aushopping Satu Mare
Marti, 18 Septembrie 2018
Pentru prima dată în Satu Mare, o competiție de Streetball 3x3 va încinge atmosfera din parcarea Centrului Comercial Aushopping. În perioada 22 – 23 septembrie, aici se vor întrece pasionații de baschet.   continuare

GM Andrei Istrățescu este noul campion al Cupei Tășnad!
Luni, 17 Septembrie 2018
Cupa Orașului Tășnad la șah a ajuns duminică la final. Ediția cu numărul 6 a strâns în orașul sătmărean 37 de șahiști din cinci țări precum România, Ungaria, Ucraina, Franța și Republica Moldova. Șahiști valoroși, printre ei trei mari maeștri și opt maeștri internaționali.   continuare

GM Aczel Gergely este fruntaș la Cupa Orașului Tășnad, după patru runde
Vineri, 14 Septembrie 2018
Orașul Tășnad găzduiește în această perioadă ediția cu numărul 6 a Cupei Orașului Tășnad. Un turneu internațional care nu strânge mulți șahiști, dar care se laudă cu valoarea lor.   continuare

Canotorul Ioan Șnep, vicecampion olimpic, a devenit cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș
Duminica, 9 Septembrie 2018
Conducerea Primăriei Negrești-Oaș a profitat de prilejul oferit de concertul susținut sâmbătă seara...   continuare