Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victorie la zece goluri împotriva Timişoarei
Cristian Tudor  - Duminica, 11 Octombrie 2009

În fața unei săli arhipline, handbaliștii de la CSM au obținut duminică al treilea succes în Liga Națională. Trupa antrenată de cuplul Palko - Istrate a făcut un meci perfect și a învins clar, scor 33-23, pe Politehnica Timișoara.

 

Este al doilea succes acasă la o diferență de zece goluri, iar CSM-ul se anunță a fi marea revelație a acestui sezon în Liga Națională. Cel puțin aceasta a fost părerea reputatului tehnician Lascăr Pană, omul de care se leagă succesele Minaurului din Baia Mare.

 

„Aveți o echipă frumoasă și un public minunat. Mă bucur că aproape de Baia Mare mai avem un centru valoros de handbal” - ne-a spus Lăscăr Pană, cel care a ținut să-i remarce pe Teremi și Birtalan și să-și felicite fostul elev și coleg de la Baia Mare, pe Ioan Palko.

           

Pe lângă Lascăr Pană, în sala LPS-ului a ținut să fie prezent la acest meci și Ștefan Birtalan senior. Acesta a felicitat întreaga echipă a CSM-ului la final, dar s-a ferit să-și laude prea mult băiatul, chiar dacă juniorul a marcat zece goluri și a făcut un meci bun.

 

„Mă bucur pentru Satu Mare. Aveți o trupă bună, mult schimbată față de cea de la baraj. Bibi a jucat bine dar vom face împreună analiza meciului și-i voi spune și unde s-a greșit. Cred că nu veți avea probleme în a evita retrogradarea” - a declarat Ștefan Birtalan senior.

           

Despre meci puține sunt de spus. Ai noștri au arătat ca o adevărată echipă. Cu portari foarte inspirați, Teremi și Cioroiu, cu un căpitan-golgeter, Birtalan, cu o apărare bătăioasă, cu doi sârbi, Savic și Bursac excelenți și cu Surducan, Nagy, Savlovschi, constanți.

În plus, extremele Varga, Ardelean și, mai ales, Olah au zburdat pe contraatac, iar Mateș și Ciornohuz s-au făcut remarcați atunci când s-a apelat la serviciile lor.


CSM-ul a luat avans încă din start. Apoi, în partea a doua au preferat să mai liniștească jocul și să conserve avantajul. Final 33-23, cu publicul în picioare în ultimele două minute și cu aplauze generoase pentru Bibi, Teremi, Surducan & co.

 

Etapa următoare, sâmbătă, CSM-ul va juca la Cluj, cu Universitatea.

 

Alte rezultate din etapa a V-a:

 

Steaua – Bucovina Suceava 33-26
HC Minaur – Ştiinţa Bacău 28-30
Rom Cri Brasov - U Transilvania Cluj 24-28.

Tags: victorie  handbal  timisoara  
2370 vizite
Distribuie pe