Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mani Gyenes participă la Raliul Marocului
Cristian Tudor  - Joi, 22 Octombrie 2009

Vectra Racing, echipa considerata cel mai puternic team privat din Dakar 2009, va concura, în  perioada 24-30 octombrie, in Raliul Marocului, ultima etapa din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid.

           

Cu un program care initial trebuia sa cuprinda si participari in etapele din Tunisia şi Egipt, echipa a fost nevoita sa opteze doar pentru Raliul Marocului.

Imediat dupa Dakar, doi dintre pilotii romani au suferit interventii chirugicale pentru a remedia accidentari mai vechi, în cazul sătmăreanului Mani Gyenes o fisura de menisc si ruptura de ligamente, in timp ce Marcel Butuza a trebuit sa isi rezolve problemele aparute la umar dupa accidentarea din America de Sud.

           

Odata rezolvate problemele medicale si incheiata recuperarea, s-a incercat alegerea unei etape din Mondial care sa fie un antrenament bun, indiferent de competitia la care echipa va participa in ianuarie 2010 (Dakar sau Africa Race). Si pentru ca in Raliul Marocului se concureaza atat in zone cu dune, cat si in munti, Marcel Butuza si Mani Gyenes au decis sa participe la acest raliu.

           

In cel mai recent raliu din Campionatul Mondial la care Vectra Racing a concurat, Raliul Faraonilor 2008, ambii piloti s-au clasat in top 10, rezultat care se doreste a fi repetat si in Maroc. Anul trecut, in Egipt, Mani Gyenes a devenit primul pilot roman care castigat o proba speciala in Campionatul Mondial de Rally-Raid.

           

Atat Marcel Butuza cat si Mani Gyenes au mai concurat in zona in care se va desfasura Raliul Marocului (sud-estul tarii) in timpul participarilor la Raliul Dakar, insa acum va fi mai dificil. Organizatorii au pregatit sase etape in bucla, cartierul general al raliului fiind in Zagora, iar pilotii urmeaza sa ajunga in fiecare zi in orasul de unde au plecat.

           

Mani Gyenes a pornit luni seara spre Maroc. „Merg cu mecanicul meu și cu caravana care transportă motocicletele. Vom trece cu vaporul de la Marseille și cu o zi înaintea startului vor fi verificările tehnice. Sper să obțin un rezultat bun” - ne-a declarat încrezător Mani Gyeneș.

Tags: mani gyenes  raliu maroc  
2190 vizite
Distribuie pe