Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Binele învinge! Un egal cât o victorie într-o luptă inegală între Olimpia sătmărenilor și Olimpia grofilor
Florin Răchitan  - Sambata, 16 Septembrie 2023

Binele învinge! Acesta este sloganul pe care susținătorii FC Olimpia Satu Mare, echipa suporterilor, l-au imprimat deja și pe abțibilduri distribuite în tot orașul.

Sloganul rezumă în două cuvinte ideea pentru care luptă această echipă deja de 5 ani de zile și care, așa cum s-a văzut în derby-ul local de sâmbătă, a câștigat inimile sătmărenilor care au umplut stadionul Someșul (unde echipa lor este exilată de grofii de la Primărie) așa cum nu s-a mai întâmplat de mai bine de un deceniu.

Derby-ul local de sâmbătă a fost ca o luptă între David și Goliat: pe de o parte, David este echipa Olimpia înființată de suporterii care nu au abandonat vechea Olimpia nici când autoritățile locale și județene au făcut din ea rușinea fotbalului românesc, iar pe de altă parte, Goliat este echipa-clonă înființată de grofii de la conducerea Primăriei cu gândul de a-și face capital electoral și din această adunătură de mercenari pe care se sparg anual sute de mii de euro din bugetul local al municipiului Satu Mare, adică din banii tuturor fraierilor care trăiesc în orașul acesta.

Cele două echipe, care în ultimii ani au avut un parcurs ce seamănă cu diferența dintre beizadelele de bani gata ținute de părinți care parazitează bugetul de stat și băieții săraci veniți de la țară, s-au întâlnit acum pentru prima dată față în față, în Liga a III-a, în fața tribunelor arhipline cu sătmăreni care nici nu au mai visat la așa ceva. Iar atitudinea lor a dezvăluit începutul a ceva despre care încă nu se știe ce e, dar care, cu siguranță, a înghețat sângele în venele grofilor.

Despre meci nu suntem în măsură să ne dăm cu părerea, nefiind specializați în jurnalism sportiv. Au fost niște răsturnări de scoruri și tensiune care a ajuns la apogeu la finalul partidei, când au fost eliminați din teren doi jucători, din fiecare echipă câte unul, iar directorul sportiv al ”oaspeților” de la CSM, Florin Fabian, a fost avertizat și el de către arbitru, în huiduielile galeriei care-l consideră trădător de când ”s-a vândut” la grofi.

Recomandăm să citiți cronica meciului, încheiat cu scorul de 3 – 3, pe site-urile colegilor noștri care se pricep mai bine, iar până vor fi postate pe Facebook instantanee surprinse de fotografi profesioniști, noi publicăm doar o singură poză care surprinde cel mai bine ce s-a întâmplat sâmbătă pe stadion. Atenție la sloganul de pe bannerul afișat pe gard!

16542 vizite
Distribuie pe