Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mani Gyenes, sportivul anului în viziunea ziariştilor
Cristian Tudor  - Joi, 17 Decembrie 2009

In cadrul Galei Masina Anului, organizata de Asociatia Presei Auto din Romania si difuzata in direct pe TVR 1 in data de 15 decembrie, pilotului Vectra Racing i-a fost inmanat titlul „Sportivul Anului”.

           

Desi in urma cu mai bine de 10 ani parea ca va avea un viitor in karting, laureatul premiului „Sportivul Anului” a renuntat la patru roti in favoarea motocicletelor de enduro.

Ajutat de Zsolt Szilveszter, a inceput sa mearga la competitii si la 22 de ani era deja dublu castigator la clasa Experti a celui mai dificil raliu hard enduro din lume – Red Bull Romaniacs.

 

La aceeasi varsta a obtinut si cel mai bun rezultat romanesc in raliul Dakar. Mai precis, in 2007 s-a clasat pe locul 9 la categoria Debutanti.

A obtinut medalia de argint la cea mai veche competitie de enduro din lume, International Six Days Enduro, iar anul trecut a castigat o proba speciala in Raliul Faraonilor, etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid.

 

Cel mai tanar membru al Vectra Racing, echipa considerata la inceputul acestui an cel mai puternic team privat din rally-raidul mondial, a reusit sa castige un raliu din Campionatul Mondial. Mai exact, la sfarsitul lunii octombrie a castigat Raliul Marocului la clasa Productie. Acesta este cel mai bun rezultat obtinut de un pilot roman in raliuri, fie ca este vorba de raliuri clasice sau rally-raid ori de motocicleta sau masina.

           

Mani Gyenes: „Le multumesc celor de la APAR ca s-au gandit la mine cand au desemnat Sportivul Anului. 2009 a fost un an greu dupa accidentarea de la Dakar, dar am reusit sa ma recuperez si cu ajutorul echipei am obtinut locul II la clasa Experti Single de la Red Bull Romaniacs si am castigat Raliul Marocului la clasa Productie. Sper sa reusesc sa aduc si in 2010 rezultate in premiera pentru sportul cu motor din Romania”.

           

Pe plan intern, Mani Gyenes a devenit in 2009 pentru a treia oara Campion National la Endurocross. Titlul ii va fi inmanat in cadrul Galei Campionilor Federatiei Romane de Motociclism, sambata, 19 decembrie.

Tags: mani gyenes  premiu  presa  
4438 vizite
Distribuie pe