Locale Altele
Marti, 23 Iulie 2024
Marti, 23 Iul 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victorie pentru Mani Gyenes in cea de a 3-a etapa a Raliului Faraonilor
Cristian Tudor  - Miercuri, 8 Octombrie 2008

Pilotul satmarean a castigat pentru prima data in cariera o proba speciala a unei etape din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Mani Gyenes a reusit sa termine pe prima pozitie etapa Baharija – Sitra si se afla pe locul patru in clasamentul general al raliului.


 
A treia zi a Raliului Faraonilor este una in care s-a scris istorie in sportul cu motor din Romania. Pentru prima data un pilot roman a reusit sa castige o proba speciala a unui rally-raid inscris in Campionatul Mondial. Desi se afla pentru a doua oara in cariera intr-o competitie din Africa – anterior a concurat in Dakar 2009 – Mani Gyenes a demonstrat ca este un pilot cu potential foarte mare, castigand cea de-a treia proba a celui mai dificil raliu din Campionatul Mondial. A reusit sa ajunga la finalul probei cu cinci minute inaintea coechipierului sau de la Vectra Racing Team, David Casteu – castigatorul Dakar Series Central Europe Rally si ocupantul locului 2 in Dakar 2007.

 

Szilveszter Zsolt managerul lui Mani Gyenes la KTM România : "Sînt foarte fericit și nu pot decît să-l felicit pe Mani pentru această performanță. E primul român care cîștigă o etapă de Campionat Mondial la Moto și nu e puțin lucru. Mai are de recuperat cam 15 minute față de italianul de pe locul trei și cred că e în stare să-l depășească. Mani e în formă bună și se vede după cum concurează..."

Tags: mani gyenes  raliul faraonilor  victorie  
2340 vizite
Distribuie pe