Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Debut în forţă pentru CSM
Cristian Tudor  - Duminica, 16 Ianuarie 2011

Primul meci din grupa 1-8 a campionatului Diviziei A de baschet a fost unul de care sătmărencele s-au temut, deoarece au avut în faţă o echipă neînvinsă până acum sezonul acesta şi care le-a creat probleme în majoritatea întâlnirilor directe.

 

Nu şi de data aceasta, pentru că fetele lui Dan Fleşeriu au făcut sâmbătă un joc defensiv aproape perfect, în care pivoţii Teilane şi Drake au reprezentat pilonii de bază, cele două totalizând împreună 20 de recuperări şi 9 (nouă!) capace, o performanţă excelentă şi fără precedent la Satu Mare.

           

Partida a avut un prim sfert echilibrat, terminat cu un avantaj minim pentru CSM, 18-17. După aceea, însă, meciul nu a mai avut istoric, gazdele desprinzându-se încet-încet pe tabela marcaj, iar diferenţa a crescut constant.

 

Nou-venita Amra Mehmedic s-a dovedit a fi play-maker-ul de care aveam atâta nevoie, bosniaca impunând în mai toate momentele ritmul jocului, ba mai mult, a fost şi o excelentă marcatoare, trecându-şi în cont 17 puncte cu procentaje destul de bune.

 

La capitolul eficienţă ea a fost depăşită doar de Andreea Orosz, sătmăreanca terminând jocul cu 18 puncte, 9 recuperări şi 4 mingi câştigate în cea mai bună evoluţie de când s-a întors în oraşul natal. După un sec 14-2 în sfertul doi, la pauză s-a intrat cu 32-19.

           

Nici în repriza a doua aspectul întâlnirii nu s-a schimbat, a fost 18-11 în sfertul trei şi 16-11 în sfertul patru pentru un convingător 66-41 la final. Trebuie să mai remarcăm că Claudia Pop nu a putut juca din cauza faptului că nu i-a venit Cartea Verde de la echipa spaniolă unde a evoluat în toamnă, în timp ce Kailey Klein, grav accidentată la genunchi şi al cărei sezon se pare că s-a încheiat, a acceptat să joace doar pentru a suplini absenţa Claudiei.

           

După cele 40 de minute, antrenorul Dan Fleşeriu ne-a declarat : “A fost un meci greu, cu o adversară incomodă. Nu ne-am permis nici un moment de respiro, pentru că Alexandria este o echipă care poate specula repede orice greşeală. Din fericire, am jucat bine şi nu le-am acordat nici o şansă”.

           

Au marcat pentru CSM Satu Mare: Andreea Orosz 18 puncte, Amra Mehmedic 17 puncte, Latoya Drake 12 puncte (7 recuperări), Lori Bjork 8 puncte, Kailey Klein 6 puncte, Anita Teilane 3 puncte (13 recuperări, 7 capace) şi Oana Băluţă 2 puncte.

1827 vizite
Distribuie pe