Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Teilane show cu Sepsi
Cristian Tudor  - Duminica, 20 Februarie 2011

Week-end perfect pentru CSM Satu Mare. După victoria de senzație la 17 goluri obținută vineri de handbaliști în derby-ul cu Minaur, a doua zi și baschetbalistele au continuat seria evoluțiilor excelente din acest an și s-au impus tot la 17 puncte diferență într-o partidă cu incomoda trupă din Sfântu Gheorghe.

           

Într-o sală care se obișnuiește deja să se umple până la refuz, baschetbalistele de la CSM au câștigat mai greu decât o arată scorul,70-53, duelul cu Sepsi.

           

Chiar dacă au condus ostilitățile din prima până-n ultima secundă a meciului, sătmărencele n-au avut nici pe departe un meci ușor. Sepsi s-a agățat de orice fază și orice minge pentru a obține un rezultat bun la Satu Mare, conștiente că o înfrângere le scoate din lupta pentru primele două locuri ale Diviziei A.

           

Fetele lui Fleșeriu au intrat excelent în meci. Au impus un ritm alert și au condus cu 6-2 și apoi 17-9. În plus, Teilane a dominat-o clar pe Walker în duelul pivoților, americanca de la Sepsi a ajuns rapid la trei greșeli personale și până la pauză gazdele au zburdat pe teren.

 

Latoya Drake a zburdat lângă extraordinara Teilane, Claudia Pop a jucat eficient pe extremă, în vreme ce Mehmedic căuta s-o anihileze pe Părău. S-a intrat la vestiare cu un avantaj oarecum liniștitor, 41-24.

           

Conștient că nu are nimic de pierdut, antrenorul oaspetelor schimbă tactica după pauză și caută aruncările de la distanță, ştiind că sub panou Teilane e șefa. Ardeleanu reușește câteva faze de efect, Sepsi revine rapid pe tabelă și se apropie amenințător la nouă puncte de CSM.  Gazdele se trezesc la timp și Fleșeriu schimbă eficient sistemul, iar Teilane & co. refac încet diferența de 15-17 puncte.

           

Pe final, Vass și Walker ies cu cinci greșeli personale și, în uralele unui public extraordinar, fetele încheie en fanfare turul de campionat cu o linie perfectă de clasament: opt victorii din opt meciuri.

           

De departe cea mai bună jucătoare a meciului a fost letonianca Anita Teilane, cu 25 de puncte marcate și cu un duel clar câștigat în fața lui Walker de la Sepsi, jucătoare ce a avut o medie de 20 de recuperări în ultimele partide.

 

„Mă bucur că am reușit să câștigăm și le mulțumesc suporterilor pentru primirea făcută. Mă simt excelent la Satu Mare și cred că se vede asta și n jocul meu. Am urmărit-o pe Walker de pe DVD și cred că atât eu, cât și celelalte fete din echipă ne-am făcut temele” - a spus Teilane la finalul partidei.

           

Sărbătoritele zilei, Andreea Orosz și Izabela Meszaros, au primit un cadou deosebit din partea colegelor...o victorie cu Sepsi și poziția de lidere în Divizia A la finalul turului. „Suntem obosite, dar în același timp fericite după acest meci greu. Sper să putem continua în acest ritm și să ajungem să jucăm finala” - ne-a declarat căpitanul CSM-ului, Andreea Orosz, care și-a îndulcit după meci, în vestiar, colegele cu niște prăjituri delicioase!

           

”Cu acest succes ne-am asigurat practic locul II la finalul sezonului regulat. A fost cel mai greu meci din acest sezon, dar le felicit pe fete pentru dăruire și pentru ce au făcut în teren.

Chiar dacă suntem acum pe primul loc, eu consider că tot Aradul rămâne favorita principală la titlu” - a ținut să amintească antrenorul Dan Fleșeriu.

           

Cu o partidă în plus, în urma acestui rezultat, CSM Satu Mare este neînvinsă în prima ligă, la feminin, având opt meciuri fără niciun eșec, în timp ce Sepsi Sfântu Gheorghe se află pe locul V în clasament, cu trei victorii și patru înfrângeri. Formația antrenată de Dan Fleșeriu este singura grupare din Divizia A1 care a câștigat toate întâlnirile și este lider autoritar după șapte etape.

1707 vizite
Distribuie pe